1
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2
دانشگاه تربیت مدرس
3
گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
پروتئین هیدرولیزشده کیلکایمعمولی با استفاده از آنزیم آلکالاز (با نسبت 1:100) در دمای 55 درجه سانتیگراد وpH 5/8 در مدت 4 ساعت تهیه شد و درجه هیدرولیز و فعالیت ضداکسیدانی آن ارزیابی گردید. نتایج درجه هیدرولیز اندازهگیری شده در فواصل زمانی 1، 2، 3 و 4 ساعت بیانگر افزایش درجه هیدرولیز با افزایش زمان بود. همچنین، ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی FPH بهوسیله آزمونهای DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی در 3 غلظت 1، 2 و 5 میلیگرم در میلیلیتر، بیانگر بالاترین خاصیت مهارکنندگی در غلظت 5 میلیگرم به ترتیب شامل4/74%، 3/72% و 8/1 جذب در 700 نانومتر برای آزمونهای DPPH، ABTS و آزمون قدرت کاهندگی بوده است. بطور کلی، یافتههای این تحقیق پتانسیل کیلکا ماهیان را به عنوان منبعی از ضداکسیدانهای طبیعی برای کاربردهای غذایی مورد تاکید قرار میدهد.
سلیمانی,محمدرضا , حسینی,سید فخرالدین و نیکخواه,مریم . (1395). ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia). علوم و فنون شیلات, 5(3), 95-108.
MLA
سلیمانی,محمدرضا , , حسینی,سید فخرالدین , و نیکخواه,مریم . "ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia)", علوم و فنون شیلات, 5, 3, 1395, 95-108.
HARVARD
سلیمانی محمدرضا, حسینی سید فخرالدین, نیکخواه مریم. (1395). 'ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia)', علوم و فنون شیلات, 5(3), pp. 95-108.
CHICAGO
محمدرضا سلیمانی, سید فخرالدین حسینی و مریم نیکخواه, "ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia)," علوم و فنون شیلات, 5 3 (1395): 95-108,
VANCOUVER
سلیمانی محمدرضا, حسینی سید فخرالدین, نیکخواه مریم. ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia). علوم و فنون شیلات, 1395; 5(3): 95-108.