علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris‌ caspia)

نویسندگان
1 گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2 دانشگاه تربیت مدرس
3 گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
پروتئین هیدرولیزشده کیلکای­معمولی با استفاده از آنزیم آلکالاز (با نسبت 1:100) در دمای 55 درجه سانتی­گراد وpH 5/8 در مدت 4 ساعت تهیه شد و درجه هیدرولیز و فعالیت ضداکسیدانی آن ارزیابی گردید. نتایج درجه هیدرولیز اندازه­گیری شده در فواصل زمانی 1، 2، 3 و 4 ساعت بیانگر افزایش درجه هیدرولیز با افزایش زمان بود. هم­چنین، ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی FPH به‌وسیله آزمون‌های DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی در 3 غلظت 1، 2 و 5 میلی­گرم در میلی­لیتر، بیانگر بالاترین خاصیت مهارکنندگی در غلظت 5 میلی­گرم به ترتیب شامل4/74%، 3/72% و 8/1 جذب در 700 نانومتر برای آزمون­های DPPH، ABTS و آزمون قدرت کاهندگی بوده است. بطور کلی، یافته­های این تحقیق پتانسیل کیلکا ماهیان را به عنوان منبعی از ضداکسیدان­های طبیعی برای کاربردهای غذایی مورد تاکید قرار می­دهد.
کلیدواژه‌ها