علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

اثر پودر اسپیرولینا بر رشد، بازماندگی، کاروتنوئید کل ماهیان پیش مولدو پرورش در مرحله لاروی ماهی گورامی کوتوله (Trichogasterlalius)

نویسندگان
1 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2 موسسه تحقیقات شیلات ایران-تهران
چکیده
تأثیر پودر جلبک اسپیرولینا در سطوح 0 (شاهد)، 3، 7 و 10 درصد جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و کارتنوئید کل بچه ماهی گورامی کوتوله (Trichogasterlalius) با میانگین وزن 6/3 گرم و همچنین پرورش لاروی ماهی به‌مدت 8 هفته بررسی گردید. کاروتنوئید با افزایش پودر اسپیرولینا تا سطح 7درصد افزایش معنی‌دار یافت (05/0>p)، ولی در سطح 10 درصد با سطح 7درصد اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0<p). بازماندگی تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (05/0<p). در لاروها، بازماندگی، کاروتنوئیدکل و طول کل با افزایش پودر اسپیرولینا به‌صورت معنی‌داری افزایش یافت (05/0>p). به‌طورکلی، تیمار 3 درصد پودر جلبک به‌دلیل بهبود شاخص‌های رشد و کاروتنوئید کل در مرحله پیش‌مولدی و تیمار 10درصد برای دوران لاروی به‌عنوان بهترین تیمارهای این مطالعه معرفی می‌شوند.
کلیدواژه‌ها