علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

تأثیر حلال اصلاحگر اتانول بر بازدهی، کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب روغن استخراج شده از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) با روش سیال فوق بحرانی 2CO

نویسندگان
1 دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس
2 استاد دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
بازدهی و کیفیت روغن استخراج شده از کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) با استفاده از روش نوین استخراج با سیال فوق بحرانی و 2CO از یک‌سو و از سوی دیگر استفاده از حلال کمکی اتانول در فشار MPa 30، دمای C°58 و مدت زمان 90 دقیقه مقایسه شد. بازدهی کلی روغن استخراجی با افزودن حلال کمکی اتانول به‌طورمعنی‌داری افزایش یافت(05/0˂ p). علاوه بر این، از نظر شاخص‌های کیفی نیز روغن استخراج شده با حلال اصلاحگر اتانول اسیدیته، پراکساید و شاخص TBAبه‌مراتب کمتری نسبت به روغن استخراج شده با سیال فوق بحرانی 2COداشت. در روغن استخراج شده با دو روش، اختلاف معنا‌داری در ترکیب اسیدهای چرب SFA و PUFA مشاهده نشد (05/0˂ p). به‌طورکلی، روش‌های مورد استفاده در این تحقیق تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر ترکیب اسید چرب روغن استخراجی ندارد.
کلیدواژه‌ها