2
رییس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور و کارشناس محقق
3
کارشناس محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
4
کارشناس محقق مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
5
کارشناس محقق
6
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده
شاخصهای رشد (WG و SGR)، کارایی غذا (FCR، FI و PI) و پروتئین (PER و PCE) ماهی تیلاپیای نیل انگشتقد (Oreochromis niloticus)بهطور همزمان در سه آزمایش طی 12 تیمار و هر یک با سه تکرار ارزیابی شد. تیمار شاهد و سطوح جایگزینی 25، 50، 75 و 100 درصد کانولا و 15، 25، 35 و 45 درصد پنبهدانه بهجای منابع پروتئینی گرانقیمت (پودر ماهی و سویا) و سطوح 13، 21 و 29 درصد آزولا بررسی شدند. میزان شاخصهای رشد، برداشت غذا و مصرف پروتئین در جیره شاهد بهطور معناداری بیشتر از تمامی جیرههای محتوای منابع پروتئین گیاهی بود (05/0p<). با افزایش میزان منابع پروتئین گیاهی به جیرهها، شاخصهای فوق در تمامی تیمارهای جایگزینی منابع پروتئین گیاهی کاهش معناداری نشان دادند. در ضریب تبدیل غذایی و شاخصهای کارایی پروتئین بین جیره شاهد و جیرههای حاوی کانولا (25 و 50 درصد جایگزینی)، پنبهدانه (15، 25 و 35 درصد جایگزینی) و آزولا (13 و 21 درصد) اختلاف معنادار مشاهده نشد (05/0p>). با توجه به نتایج بهنظر میرسد در تمامی اقلام غذایی بررسی شده نکته مشترک عدم خوشخوراکی غذا برای ماهیان تیلاپیا بود که بهدنبال آن کاهش برداشت غذا، پروتئین مصرفی و در نهایت رشد ایجاد شد. در صورت رفع مشکل خوشخوراکی خوراک میتوان انتظار داشت کنجاله کانولا و پنبهدانه بهترتیب تا سطوح 50 و 35 درصد جایگزینی و آزولا تا سطح 21 درصد جیره قابلیت استفاده در جیره غذایی دوره رشدی تیلاپیای نیل را داشته باشند.
محمدی,محمد , مشایی,نسرین , بیطرف,احمد , رجبی پور,فرهاد , سرسنگی علی آباد,حبیب و حافظیه,محمود . (1396). بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل. علوم و فنون شیلات, 6(2), 75-93.
MLA
محمدی,محمد , , مشایی,نسرین , , بیطرف,احمد , , رجبی پور,فرهاد , , سرسنگی علی آباد,حبیب , و حافظیه,محمود . "بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل", علوم و فنون شیلات, 6, 2, 1396, 75-93.
HARVARD
محمدی محمد, مشایی نسرین, بیطرف احمد, رجبی پور فرهاد, سرسنگی علی آباد حبیب, حافظیه محمود. (1396). 'بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل', علوم و فنون شیلات, 6(2), pp. 75-93.
CHICAGO
محمد محمدی, نسرین مشایی, احمد بیطرف, فرهاد رجبی پور, حبیب سرسنگی علی آباد و محمود حافظیه, "بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل," علوم و فنون شیلات, 6 2 (1396): 75-93,
VANCOUVER
محمدی محمد, مشایی نسرین, بیطرف احمد, رجبی پور فرهاد, سرسنگی علی آباد حبیب, حافظیه محمود. بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل. علوم و فنون شیلات, 1396; 6(2): 75-93.