تأثیر روشهای مختلف استخراج چربی با حلال (شامل Bligh and Dyer، Smedes، Bligh and Dye با استفاده از دیکلرومتان، Folch، Roese Gottible، سوکسله با استفاده از اتر و سوکسله با استفاده از ان-هگزان) بر میزان چربی کل و ترکیب اسیدهای چرب قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد.. براساس نتایج، بازدهی استحصال چربی با روش Bligh and Dyer بیش از روشهای Smedes، Roese Gottible و سوکسله تر بود، ولی با دیگر روشها اختلاف معناداری مشاهده نشد. مجموع اسیدهای چرب اشباع، تکغیراشباع و چندغیراشباع در چربی استخراج شده با روشهای مختلف تفاوت معناداری نداشت. نسبت اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6 در روشهای مختلف استخراج بین20/0تا 29/0 بود. بیشترین میزان شاخص پلیان 34/0بود، اما بین روشهای مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد. با توجه به کمیت و کیفیت چربی، بار مالی، سمیت مواد و سهولت بهرهبرداری، روش استخراج Bligh and Dyer بهینه شده با حلال دیکلرومتان برای استخراج چربی ماهی قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد میشود.
وفایی,مریم , ناصری,محمود و وفا,سارا . (1396). تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات, 6(2), 127-138.
MLA
وفایی,مریم , , ناصری,محمود , و وفا,سارا . "تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)", علوم و فنون شیلات, 6, 2, 1396, 127-138.
HARVARD
وفایی مریم, ناصری محمود, وفا سارا. (1396). 'تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)', علوم و فنون شیلات, 6(2), pp. 127-138.
CHICAGO
مریم وفایی, محمود ناصری و سارا وفا, "تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)," علوم و فنون شیلات, 6 2 (1396): 127-138,
VANCOUVER
وفایی مریم, ناصری محمود, وفا سارا. تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات, 1396; 6(2): 127-138.