علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

تأثیر حمام نمک بر پارامتر‌های رشد و میزان باکتری‌های کل در پوست و آبشش ماهیان اوزون‌برون جوان پرورشی Acipenser stellatus (Pallas, 1771)

نوع مقاله : پژوهشی اصیل

نویسندگان
1 دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده
این تحقیق با هدف تعیین غلظت بهینه حمام نمک در کاهش باکتری‌ها در سطح اندام‌های خارجی و بهبود رشد ماهیان جوان اوزون‌برون پرورشی در قالب سه تیمار با غلظت‌های 5، 10 و 15 گرم در لیتر و یک گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 200 عدد ماهی با میانگین وزن 500 گرم در 8 حوضچه بتنی 3000 لیتری با دبی ورودی آب 5/0 لیتر در ثانیه به مدت 60 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. حمام نمک هر 15 روز با دوزهای موردنظر به مدت 30 دقیقه انجام شد. بر اساس نتایج، اختلاف معنادار آماری در کلیه شاخص‌ها به استثناء اندازه طول نهایی مشاهده شد. پارامترهای رشد و تغذیه‌ای در تیمار 1 افزایش معنا‌دار آماری را نشان داد (p<0.05) و تیمار 3 از میزان رشد کمتری نسبت به سایر تیمارها و گروه شاهد برخوردار بودند. تغییرات آماری معنا‌داری در میزان پروتئین کل، آلبومین و همچنین باکتری‌های کل پوست و آبشش در بین تیمارها مشاهده نگردید (p>0.05) ولی به لحاظ عملی بیشترین میزان پروتئین کل و آلبومین در تیمار 1 و کمترین میزان در تیمار 3 نسبت به سایر تیمارها و گروه شاهد و بیشترین تعداد باکتری‌های کل در تیمار 3 و کمترین میزان در تیمار 1 مشاهده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد استفاده از حمام نمک با شوری 5 گرم در لیتر شرایط مساعدتری در جهت کاهش چسبندگی و غلبه پاتوژن‌ها و بهبود روند رشد ماهیان جوان اوزون‌برون پرورشی را فراهم میسازد.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


1- Kebriti M, Peyghan R, Mohamadian B. Evaluation of mortality and histopathological lesions of gills caused by 1 H and 24 H salt bath hypophthalmichthys molitrix fingerling. Journal of Wetland Ecobiology. 2011; 2(6): 49-56.
2-Makvandi H, Makvandi Z, Khodadadi M. Evaluation of optimum level NACL bath for disinfection in fingerlings of bighead (Aristichthys nobilis), common carp (Cyprinus carpio) and grass carp (Ctenopharyngodon idella) during transportation. Journal of Aquatic Animal & Fisheries. 2012; 3(8): 81-86 [in Persian].
3- Altinok I, Grizzle JM. Effects of low salinities on Flavobacterium columnare infection of euryhaline and freshwater stenohaline fish. Journal of Fish Diseases. 2001; 24: 361-367.
4- Suomalainen LR, Tiirola MA, Valtonen ET. Influence of rearing conditions on Flavobacterium columnare infection of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Journal of Fish Diseases. 2005; 28(5): 271–277.
5- Majd Parsa S, Emadi H, Negarestan H. The effect of pomegranate on the growth, survival and immunity of Oncorhynchus mykiss. M.Sc thesis on engineering. I.A.U. North Tehran Branch. 2015; 22-26 [in Persian].
6- Hevroy EM, Espe M, Waagbo R, Sandness K, Rund M, Hemre G. Nutrition utilization in Atlantic pond (Salmo salar) fed increased level of fish protein hydrolyses during a period of fast growth. Aquaculture Nutrition 2005; 11: 301-313.
7- Allan GL, Maguire GB. Effect of stocking density on production of Penaeus monodon Fabricius in model farming ponds. Aquaculture. 1992; 107: 49-66.
8- Hung SSO, Lutes PB, Conte FS, Storebakken T. Growth and feed efficiency of white sturgeon (Acipenser transmontanus) sub-yearlings at different feeding rates. Aquaculture. 1989; 80(1–2): 147–153.
9- Tacon AGJ. Standard method for nutritional and feeding of farmed fish and shrimp. Argent liberations press. Redmond, Washington. 1990; 1: 117 p.
10- Bekcan S, Dogankaya L, Cakirogollari GC. Growth and body composition of European catfish (Silurus glanis) fed diet containing different percentages of protein. Bamidgah. 2006; 58(2): 137-142.
11- Brock JA, Main KL. A Guide to the common problems and diseases of cultured Penaeus vannamei. The Oceanic Institute, Honolulu, Hawaii, USA. 1994.
12- Tacon AGJ, Akiyama DM. Feed ingredients. Advances of the World Aquaculture. 1997; 6: 411-472.
13- Kazemi R, Pourdehghani M, Yousefi-Jourdehi A, Yarmohammadi M, Nasri-Tajan M. Cardiovascular system physiology of aquatic animals and applied techniques of fish hematology. Publishing Bazargan. 2010; 194 P [in Persian].
14- Doumas BT, Bayse DD, Carter RJ, Peters TJR, Schaffer RA. A candidate reference method for determination of total protein in serum. I. Development and Validation. Clinical Chemistry. 1981; 27(10): 1642–1650.
15- Doumas BT, Watson W, Biggs HG. Albumin standards and measurement of serum albumin with bromocresol green. Clinica Chimica Acta. 1971; 258(1): 21–30.
16- Pollock RA, Finlay L, Mondschein W, Modesto RR. Laboratory exercises in Microbiology. John wiley & sons, INC. 2002; 232 p.
17- Swann L, Fitzgerald S. Use and application of salt in aquaculture. 1992.
18- Cho JH, Park IY, Kim HS, Lee WT, Kim MS, Kim SC. Cathepsin D produces antimicrobial peptide I from histone H2A in the skin mucosa of fish. FASEB Journal. 2002; 16: 429-431.
19- Cone RA, Barrier properties of mucus. Advanced Drug Delivery Reviews. 2009; 61: 75-85.
20- Morovvati H, Mesbah M, Shamsi MM, Rezae A, Rashidi Kh. Effect of different salinity concentration on different areas of the body skin of benni, (Barbuss harpeyi). Journal of Marine Science and Technology. 2017; 16(3): 89-101 [in Persian].
21- Ordóñez-Grande B, Guerreiro PM, Ignasi Sanahuja I, Fernández-Alacid L, Ibarz A. Evaluation of an Acute Osmotic Stress in European Sea Bass via Skin Mucus Biomarkers. Animals. 2020; 10(9): 1546.
22- A. Burgdorf-Moisuk M.A. Mitchell M. Watson Clinical and physiologic effects of sodium chloride baths in goldfish (Carassius auratus). Journal of Zoo and Wildlife Medicine. 2011; 42(4):586-592.
23- Fatollahi R, Khara H, Pazhand Z, Shenavar Masouleh A, Halajian A, Moshtaghi B. Determining lethal concentration (LC50 96H) of sodium chloride (NACL) on gill tissue of Iranian sturgeon fingerlings (Acipenser persicus). Journal of Biology Science. 2010; 3(3): 1-33 [in Persian].
24- Roberts SD, Powell MD. The viscosity and glycoprotein biochemistry of salmonid mucus varies with species, salinity and the presence of amoebic gill disease. The Journal of Comparative Physiology B. 2005; 175: 1–11.
25- Mabudi H, Agamohammad-Poor P, Javadzadeh N. The effects of salinity stress on growth rate, hematological parameters and survivability in Shirbot fingerlings (Arabibarbus grypus). Journal of Animal Physiology and Development. 2019; 12(2 (45)): 13-27 [in Persian].
26- Goda AMAS, Srour TM, Mansour AT, Baromh MZ, Sallam GR, Baromh AZ. Assessment of stressful ambient water salinity on growth, feed utilization and hematological indices of European sea bass, Dicentrarchus labrax, juveniles. Aquaculture, Aquarium, Conservation & Legislation-International Journal of the Bioflux Society. 2019; 12: 553–563.
27- Likongwe JS, Stecko TD, Stauffer JR, Carline RF. Combined effects of water temperature and salinity on growth and feed utilization of juvenile Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Aquaculture. 1996; 146: 37-46.
28- Boeuf G, Payan P. How should salinity influence fish growth? Comparative Biochemistry and Physiology Part C: Toxicology & Pharmacology. 2001; 130: 411-423.
29- Goff GP, Murray, HM, Wright, GM. A comparative histological and histochemical study of the post-gastric alimentary canal from three species of pleuronectid, the Atlantic halibut, the yellowtail flounder and the winter flounder. Journal of Fish Biology. 1996; 48: 187-206.
30- Gheisvandi N, Hajimoradloo A, Ghorbani R. Effect of salinity as environmental factors on growth and intestine morphology of Caspian white fish (Cyprinidae: Rutilus frisii kutum). Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics. 2014; 3(2): 99-109 [in Persian].
31- Mohseni M, Seyed Hassani MH, Pourali H R, Kazemi R, Hallajan A. Effect of different levels of choline on growth factors, carcass compositions, and hematological-biochemical parameters in juvenile Huso huso. Journal of Fisheries Science and Technology. 2018; 7(3):191-197 [in Persian].
32- Finlay BB, Falkow S. Common themes in microbial pathogenicity revisited. Microbiology and Molecular Biology Reviews. 1997; 61: 136–169.
33- Abolghasemi S, Soltani M, Pourkazemi M, Sharifpour I, Shenavar Masuleh A. A survey on skin lesions bacterial agents on cultured Acipenser gueldnstaedtii in Guilan province. Journal of Aquaculture Development. 2016; 10(2): 9-20 [in Persian].
34- Magarinos B, Pazos F, Santos Y, Romalde JL, Toranzo AE. Response of Pasteurella piscicida and Flexibacter maritimus to skin mucus of marine fish. Diseases of aquatic organisms. 1995; 21: 103–108.