علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی ترکیبی از باکتریهای جداسازی شده از میگوهای پرورشی سفید غربی در فازهای برون تنی و درون تنی

نوع مقاله : پژوهشی اصیل

نویسندگان
1 دانشگاه هرمزگان
2 پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
چکیده
ارزیابی فعالیت ضد میکروبی باکتریهای موجود در اکوسیستم آبزی پروری نخستین مرحله از مطالعات غربالگری باکتریهای پروبیوتیک است. هدف از مطالعه حاضر دستیابی به باکتریهای روده میگوی پرورشی سفید غربی دارای فعالیت ضد میکروبی در مقابل باکتریهای بیماریزا در شرایط برون تنی و درون تنی بود. نمونه برداری از سایت های پرورش میگوی تیاب جنوبی و تیاب شمالی در 3 مرحله انجام شد. نتایج شمارش باکتریهای قابل کشت نشان داد در سایت تیاب جنوبی میانگین فراوانی تعداد باکتریها در نمونه های روده میگو از CFU/gr 106 × 66/3 در مرحله نخست نمونه برداری به CFU/gr 106 × 63/4 در مرحله سوم رسید. با روند مشابهی، تغییرات این میزان در سایت تیاب شمالی از CFU/gr 106 × 16/4 تا CFU/gr 106 × 16/6 نوسان داشت. ارزیابی فعالیت ضد میکروبی باکتری های جداسازی شده (جدایه) با استفاده از روش انتشار از چاهک نشان داد بترتیب 9، 6، 4 و 3 جدایه در مقابل بترتیبV. alginolyticus ، V. harveyi ، V. parahaemolyticus و P. aeroginosa فعالیت ضد میکروبی نشان دادند. نتایج ارزیابی حداقل غلظت بازدارنده عصاره متابولیت های استخراج شده با استفاده از روش میکرودایلوشن نشان داد این میزان از µg/ml312 تا µg/ml 1250 متغیر بود. حداقل غلظت کشنده باکتریایی عصاره های مذکور در محدوده µg/ml312 تا µg/ml 1250 ثبت شد. ترکیب عصاره جدایه های (INT 44+ IST 6)، (IST 34+ IST 6)، (IST 22+ IST 15) و (IST 22+ INT 66) فعالیت ضد میکروبی بالاتری نسبت به عصاره منفرد نشان داد.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


[1] FAO. The State of World Fisheries and Aquaculture 2022. Towards Blue Transformation. Rome, FAO. 2022. https://doi.org/10.4060/cc0461en.
[2] Huerta-Rábago JA, Martinez-Porchas M, Miranda-Baeza A, Nieves-Soto ME,Martinez-Cordova LR, Addition of commercial probiotic in a biofocshrimp farm of Litopenaeus Vannamei during the Nursery phase: efecton bacterial diversity using massive sequencing 16S rRNA. Aquaculture. (2019) 502: 391–399.
[3] Hasani Azhdari M, Rezaei Tavabe K, Hoseini V, Bagherii D, Frinsko M, Ghesemi A, Azhdari A, Vazirzadeh A, Khalilpazir M, Evaluation of the effect of Bacillus subtilis and Lactobacillus plantarum probiotics in tank water on growth factors and carcass quality of the western white leg shrimp (Letopenaeus vannamei). Journal of Fisheries. (2020) 73(3): 455-470 (in Persian).
[4] Emerenciano MGC, Martínez-Córdova LR, Martínez-Porchas M, Miranda-Baeza A, Biofoc technology (BFT): a tool for Water quality management in aquaculture. In: Tutu H (ed.) Water quality, Intech, (2017) 91–109.
[5] Gozari M, Mortazavi M, Bahador N, Jahromi S, Rabbaniha M, Isolation and screening of antibacterial and enzyme producing marine actinobacteria to approach probiotics against some pathogenic vibrios in shrimp Litopenaeus vannamei. Iranian Journal of Fisheries Sciences. (2016) 15:630-644.
[6] Davis C, Enumeration of probiotic strains: review of culture-dependent and alternative techniques to quantify viable bacteria. Journal of microbiological methods. (2014): 103:9-17.
[7] Vos P, Garrity G, Jones D, Krieg NR, Ludwig W, Rainey FA, Bergey’s manual of systematic bacteriology: Volume 3: The Firmicutes, (2011) Vol. Vol. 3. Berlin: Springer Science & Business Media.
[8] Woo PCY, Ng KHL, Lau SKP, Yip K, Fung AMY, Leung K, Tam DMW, Que T, Yuen K, Usefulness of the MicroSeq 500 16S ribosomal DNA-based bacterial identification system for identification of clinically significant bacterial isolates with ambiguous biochemical profiles. Journal of Clinical Microbiology. (2003) 41: 1996-2001.
[9] Huang Z, Zeng S, Xiong J, Hou D, Zhou R, Xing C, Wei D, Deng X, Yu L, Wang H, Microecological Koch’s postulates reveal that intestinal microbiota dysbiosis contributes to shrimp white feces syndrome. Microbiome. (2020) 8: 1-13.
[10] Alfiansah YR, Peters S, Harder J, Hassenruck C, Gardes A, Structure and co-occurrence patterns of bacterial communities associated with white faeces disease outbreaks in Pacific white-leg shrimp Penaeus vannamei aquaculture. Scientific reports. (2020) 10: 11980.
[11] Cai Y, Yuan W, Wang S, Guo W, Li A, Wu Y, Chen X, Ren Z, Zhou Y, In vitro screening of putative probiotics and their dual beneficial effects: to white shrimp (Litopenaeus vannamei) postlarvae and to the rearing water. Aquaculture. (2019) 498: 61-71.
[12] Lei X, Piao X, Ru Y, Zhang H, Peron A, Zhang H, Effect of Bacillus amyloliquefaciens-based direct-fed microbial on performance, nutrient utilization, intestinal morphology and cecal microflora in broiler chickens. Asian-Australasian journal of animal sciences. (2015) 28: 239.
[13] Le X, Ru Y, Zhang H, Effect ofBacillus amyloliquefaciens-based direct-fed microbials and antibiotic on performance, nutrient digestibility, cecal microflora, and intestinal morphology in broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research. (2014) 23: 486-493.
[14] Medina M, Sotil G, Flores V, Fernandez C, Sandoval N, In vitro assessment of some probiotic properties and inhibitory activity against Yersinia ruckeri of bacteria isolated from rainbow trout Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Aquaculture Reports. (2020) 18: 100447.
[15] Zhou S, Song D, Zhou X, Mao X, Zhou X, Wang S, Wei J, Huang Y, Wang W, Xiao SM, Characterization of Bacillus subtilis from gastrointestinal tract of hybrid Hulong grouper (Epinephelus fuscoguttatus× E. lanceolatus) and its effects as probiotic additives. Fish & Shellfish Immunology. (2019) 84: 1115-1124.
[16] Amoah K, Dong XH, Tan BP, Zhang S, Kuebutornye FK, Chi SY, Yang QH, Liu HY, Zhang HT,Yang YZ, In vitro assessment of the safety and potential probiotic characteristics of three Bacillus strains isolated from the intestine of hybrid grouper (Epinephelus fuscoguttatus♀× Epinephelus lanceolatus♂). Frontiers in Veterinary Science. (2021) 8: 675962.
[17] Meidong R, Doolgindachbaporn S, Jamjan W, Sakai K, Tashiro Y, Okugawa Y, Tongpim S, A novel probiotic Bacillus siamensis B44v isolated from Thai pickled vegetables (Phak-dong) for potential use as a feed supplement in aquaculture. The Journal of General and Applied Microbiology. (2017) 63: 246-253.
[18] Karimzadeh R, Bahri AH, Gozari M, Evaluation of antibacterial activity of Pseudomonas species isolated from Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei Boone, 1931) against pathogenic Vibrio spp. Journal of Aquatic Ecology. (2016) 6(3):124-131 (In Persian).
[19] Phianphak W, Rengpipat S, Piyatiratitivorakul S, Menasveta P, Probiotic Use of Lactobacillus spp. for Black Tiger Shrimp, Penaeus monodon. Journal of scientific research, Chulalongkorn University. (1999) 24.
[20] Hai NV, The use of probiotics in aquaculture. Journal of Applied Microbiology. (2015) 119(4): 917–935.
[21] Zokaeifar H, Balcázar JL, Saad CR, Kamarudin MS, Sijam K, Arshad A, Nejat N, Effects of Bacillus subtilis on the growth performance, digestive enzymes, immune gene expression and disease resistance of white shrimp, Litopenaeus vannamei. Fish & shellfish immunology. (2012) 33(4): 683-689.‌
[22] Jueliang P, Chuchird N, Limsuwan C, The effects of probiotic, B-1, 3-glucan and organic acid on Pacific white shrimp's (Litopenaeus vanamei) immune system and survival upon challenge with Vibrio harveyi. Kasetsart University Fisheries Research Bulletin. (2013) 37(3): 25-37.