1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (6747 مشاهده)
هدف از این تحقیق، استفاده از غلظت 5 و 10 درصد کارواکرول در تولید فیلم زئین و ارزیابی خواص ضدمیکروبی و رهایش کارواکرول از بستر پلیمر در مدل غذایی اسید استیک و اتانول در دماهای مختلف با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. ضریب نفوذپذیری و انرژی فعالسازی فیلم زئین براساس قانون دوم فیک محاسبه شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما از 4 به 37 درجه سانتیگراد، رهایش کارواکرول پس از 60 دقیقه در مدل غذایی اسیدی ( از 82/9 به 78/40 درصد) و اتانولی (80/11 به 44/47 درصد) افزایش یافت. ضریب نفوذپذیری کارواکرول در مدل غذایی اسیدی در دماهای 4 ،22 و 37 درجه سانتیگرادبهترتیب 23/0، 20/1 و 70/6 متر بر ثانیه تعیین شد. انرژی فعالسازی برای انتشار کارواکرول در اسید استیک (75/72 کیلوژول بر مول) کمتر از مدل غذایی اتانول (73/79 کیلوژول بر مول) بود. فعالیت ضدباکتریایی فیلم زئین حاوی 5 و 10 درصد کارواکرول در برابرباکتریهایاشرشیاکلای و لیستریا مونوسایتوژنز در دمای 4 و 37 درجه سانتیگراد مطالعه شد. فیلم زئین حاوی 5 درصد کارواکرول از قدرت مهارکنندگی باکتریایی خوبی برخوردار بود. افزودن 10 درصد کارواکرول در بستر پلیمریمنجر به بازدارندگی کامل علیه اشرشیاکلای در دماهای مورد آزمون گردید. براساس نتایج این تحقیق، فیلم زئین حاوی کارواکرول بهعنوان فیلم فعال در بستهبندی مواد غذایی برای بهبود ایمنی و ماندگاری مواد غذایی توصیه میگردد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1395/7/25 | انتشار: 1396/3/1