fatahi S. Growth, feeding factors and the effect of salinity stress on thesurvival rate on roach (Rutilusrutiluscaspicus) juveniles fed with different levels of betaine and tryptophan. JFST 2015; 4 (2) :65-77
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11824-fa.html
فتاحی سجاد، حسینی سید عباس، سوداگر محمد، مازندرانی محمد، خانی فاطمه. فاکتورهای تغذیهای، رشد و اثر تنش شوری بر میزان بقا بچه ماهیان کلمه خزر (Rutilus rutilus caspicus) تغذیهشده با سطوح متفاوت بتائین و تریپتوفان. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (2) :65-77
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11824-fa.html
1- دانشجوی دکتری رشته شیلات، تکثیر و پرورش آبزیانْ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
2- دانشیار گروه شیلات گرگان
3- استادیار گروه شیلات گرگان
4- دانشجوی دکتری رشته شیلات، تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (9638 مشاهده)
اثر سطوح متفاوت بتائین، تریپتوفان بر رشد، مقاومت به تنش شوری و علائم بالینی در بچه ماهی کلمه خزری (Rutilus rutilus caspicus) بررسی شد. ماهیان (وزن 04/0 ± 90/1 گرم) بهمدت 8 هفته در 9 تیمار (4 گروه تیماری: گروههای حاوی بتائین(5/0و 1)، گروههای حاوی تریپتوفان (25/0 و 5/0)، گروههای حاوی مخلوط بتائین و تریپتوفان (25/0- 5/0 ، 25/0 -1، 5/0-5/0 و 5/0- 1) و گروه شاهد) تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد ثبت و بچه ماهیان در معرض تنش شوری 12، 16 و 20 ppt قرار گرفته و میزان مرگومیر ثبت گردید. نتایج با روشهای آماری آنالیز یک طرفه و دوطرفه ANOVA از نظر معنیداری بررسی شد.میانگین وزن نهایی تیمارها در پایان دوره معنیدار نبود (P>0.05). شوری ppt12 هیچ تلفاتی را منجر نشد. 72 ساعت پس از شوری ppt 16، کمترین تلفات با مقدار 66/16 درصد متعلق به تیمار (1 درصد بتائین+ 5/0 درصد تریپتوفان ) و بیشترین تلفات با مقدار 98/59 درصد متعلق به تیمار شاهد بود. 6 ساعت پس از تنش شوری ppt 20، تلفات گروه شاهد به 100 درصد رسید در حالیکه سایر تیمارها پس از 24 ساعت تلفات 100درصد را نشان دادند. حرکات تشنجی، عدم تعادل، افزایش سرعت تنفس، پرخونی آبششها و بیحالی با افزایش شوری شدت یافت. کاهش غذاگیری در اثر تریپتوفان معنیدار نبود. بتائین نیز علیرغم افزایش غذاگیری در کلمه ماهیان، فاقد اثر معنادار مثبت بر نرخ رشد در این ماهیان بود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1393/6/2 | انتشار: 1394/6/30