افزایش مقاومت، بقا و رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) از طریق مکمل سازی جیره با مخلوط باسیلوس‌های تجاری

نویسندگان
1 دانشگاه گنبد
2 مرکز تحقیقات شیلات
چکیده
تاثیر مخلوط پنج گونه باسیلوس‌ پروبیوتیکی در چهار سطح صفر (شاهد)، CFU/ml 106×1 (1T)، CFU/ml 107×1 (2T) و CFU/ml 108×1 (3T) در هر 100 گرم غذا بر عملکرد رشد، مقاومت و بقای لارو ماهی قزل‌آلا (وزن ±463 میلی‌گرم) به مدت 60 روز بررسی شد. نتایج بیانگر افزایش معنا‌دار (05/0p<) شاخص‌های رشد در همه تیمارهای نسبت به شاهد بود. رشد، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و کارایی پروتئین (PER) در تیمار 2T به‌طورمعنا‌داری بهتر از تیمار 1T بود. پروبیوتیک تأثیر مثبت معنا‌داری (05/0p<) بر نرخ رشد ویژه (SGR)، نسبت وزن به‌دست آمده (RGR)، میانگین رشد روزانه(ADG) و ضریب رشد حرارتی(TGC) داشت. همچنین، لاروها در تیمارهای پروبیوتیک مقاومت بیشتری را در برابر استرسpH قلیایی، آمونیاک و دما نسبت به شاهد نشان دادند (05/0p<). اختلاف معناداری در pH اسیدی بین تیمارها و شاهد مشاهده نشد (05/0p³). نتیجه کلی بیانگر افزایش شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه، مقاومت در برابر استرس‌ و بقا لارو ماهی قزل‌آلا با افزودن باسیلوس‌های پروبیوتیکی می‌باشد.
کلیدواژه‌ها