shafiei fariba، محبوبی صوفیانی نصرالله، ابراهیمی درچه عیسی، نعمت اللهی امین، محبی عبدالناصر. اثر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum L.)بر فاکتورهای خون ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (2) :63-76
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2758-fa.html
1- فارغ التحصیل
2- استاد دانشکده منابع طبیعی
3- دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان
4- دانشیار دانشکده دامپزشکی
5- استادیار دانشکده دامپزشکی
چکیده: (8625 مشاهده)
تأثیر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum) بر پارهای فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون (RBC،Hb ، Hct، MCV، MCH، MCHC،WBC ، TP،CHO ، GLU،LDL ، HDL، Glb، TG، GOT، GPT، Alb، ALK، LDH) و فعالیت لیزوزیمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انگشت قد (8/1± 7/11 گرم) بهصورت تصادفی در 5 تیمار و سه تکرار به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل غلظتهای متفاوت از عصاره الکلی پوست انار (صفر (شاهد)، 50، 150، 300 و 600 میلیگرم بر کیلوگرم غذا) بود . در پایان دوره آزمایش، خونگیری و زیست سنجی انجام شد. نتایج تحقیق افزایش معنیداری را در برخی پارامترهای خونی مانند: Hb ،Hct و RBC در تیمارهای300 و600 میلیگرم نشان داد. میزان پروتئین کل سرم در تیمارهای150، 300 و 600 میلیگرم تفاوت معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). فعالیت لیزوزیمی در تمام تیمارهای حاوی عصاره پوست انار افزایش معنیداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0>P). در کل، نتایج حاکی از بهبود پارامترهای هماتولوژیک و فعالیت لیزوزیمی ماهیان تحت تیمار با سطح 300 میلیگرم عصاره الکلی پوست انار بر کیلوگرم غذا میباشد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1393/11/4 | انتشار: 1395/6/1