The effect of using ascorbic acid injection method in the blood vessels and muscles on shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet in the refrigerator storage (4±1˚C). JFST 2017; 6 (1) :37-48
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3364-fa.html
اجاق سید مهدی، سوری کوثر، کردجزی معظمه، میرصادقی سید حجت. تأثیر استفاده از روش تزریق اسیدآسکوربیک در رگ های خونی و عضلات بر زمان ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال (1± 4 درجه سانتی گراد). علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (1) :37-48
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3364-fa.html
1- استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشجو
3- هیئت علمی دانشگاه گرگان
4- کارمند
چکیده: (6582 مشاهده)
اثر اسیدآسکوربیک بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در شرایط یخچال با اندازهگیری بار میکروبی کل و ارزیابی شیمیایی بررسی شد. بدین منظور ماهیان (10± 400 گرم) به سه گروه شامل فاقد تزریق (تیمار 1)، گروهی با تزریق وریدی اسیدآسکوربیک در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 2 و3) و ماهیانی با تزریق عضلانی در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 4 و 5) تقسیمبندی شدند. پس از 62 ساعت از زمان تزریق، ماهیان صید و فیله شدند، سپس بهمدت 16 روز در شرایط یخچال نگهداری شدند. در طی این مدت، هر 4 روز یکبار شاخصهای پراکسید (PV)، تیوباربیوتیکاسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و بار باکتریایی کل (TVC) اندازهگیری شدند. طی دوره آزمایش تیمارهای 3 و 5 در شاخصهای PV، TBA، FFA ، TVB-Nو TVC تفاوت معناداری (05/0 ≥p) با سایر تیمارها داشتند. همچنین بین تیمار 3 در شاخصهای TVC، TBA، FFA و PV با تیمار 5 تفاوت معناداری (05/0 ≥p) مشاهده شد که نشاندهنده عملکرد بهتر تزریق وریدی اسیدآسکوربیک 3/0 درصد از روز 8 نگهداری به بعد در مقایسه با تزریق عضلانی آسکوربیکاسید 3/0 درصد است. با توجه به نتایج این تحقیق، استفاده از مقادیر مختلف اسیدآسکوربیک در تزریق وریدی و عضلانی باعث افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طی نگهداری تا روز 12 در یخچال گردید.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1395/3/27 | انتشار: 1396/11/12