دوره 8، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 63-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatan B, Ahmadi Gavlighi H, Sahari M. Effect of Molecular Weight of Isolated Protein Hydrolysate from Sardinella sindensis Obtained Using Pancratin on the Anti-Oxidative and Anti-Diabetic Properties. JFST 2019; 8 (2) :59-63
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-33641-fa.html
فتان بهاره، احمدی‌گاولیقی حسن، سحری محمدعلی. تاثیر وزن مولکولی آبکافته ایزوله پروتئین عضله ماهی Sardinella sindensis حاصل از آنزیم پانکراتین روی خواص ضداکسایشی و ضددیابتی. علوم و فنون شیلات. 1398; 8 (2) :59-63

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-33641-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، ahmadi_ha@modares.ac.ir
چکیده:   (4468 مشاهده)
اهداف: هدف از پژوهش حاضر، آبکافت ایزوله پروتئین ماهی ساردین سند توسط آنزیم پانکراتین و سپس جزءبه‌جزءسازی آبکافته براساس وزن مولکولی و در نهایت ارزیابی و مقایسه خواص ضداکسایشی و ضددیابتی بخش‌های تفکیک‌شده با آبکافته بود.
مواد و روش‌ها: ایزوله توسط آنزیم پانکراتین در دو نسبت آنزیم/سوبسترای ۲/۵ و ۵% (وزنی/وزنی) در مدت ۲ساعت آبکافت شد. آبکافت حاصل توسط غشای فراپالایش به سه بخش FPH-I (کوچکتر از ۲کیلودالتون)، FPH-II (بین ۱۰-۲کیلودالتون) و FPH-III (بزرگتر از ۱۰کیلودالتون) جزبه‌جز شد. فعالیت ضداکسایشی و ضددیابتی بخش‌های تفکیک‌شده و خود آبکافته مورد سنجش قرار گرفت.
یافته‌ها: درجه آبکافت با افزایش زمان افزایش یافت و بین زمان‌های ۳۰ تا ۶۰دقیقه معنی‌دار بود (۰/۰۵p<). بخش FPH-III بیشترین توانایی مهار رادیکال DPPH را داشت. از نظر شلاته‌کنندگی یون آهن II تفاوت معنی‌داری بین بخش‌های تفکیک‌شده و آبکافته وجود نداشت (۰/۰۵p>). همچنین بخش FPH-III بیشترین توانایی مهار رادیکال کاتیون ABTS را داشت. FPH-III در غلظت ۵/۲% دارای بیشترین قابلیت بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز بود. همچنین فعالیت بازدارندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز نمونه‌ها در غلظت ۲۰میلی‌گرم بر میلی‌لیتر کمتر از ۵۰% بود.
نتیجه‌گیری: FPH-III بیشترین فعالیت مهار رادیکال‌های DPPH، ABTS+ و بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز آبکافته ایزوله پروتئین ماهی ساردین سند حاصل از آنزیم پانکراتین را داشت.
متن کامل [PDF 481 kb]   (2773 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1397/3/18 | انتشار: 1398/3/30

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.