دوره 10، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه کشاورزی و منابع طبیعی- واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران
2- گروه کشاورزی و منابع طبیعی-واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (2122 مشاهده)
این تحقیق به­منظور ارزیابی تأثیر استفاده از پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم حاوی سطوح مختلف عصاره رزماری بر خصوصیات فیزیکی، شیمایی و میکروبی برگر تلفیقی ماهی کپور نقره­ای فیله مرغ طی دوره نگهداری  طراحی و اجرا شد. 5 تیمار شامل برگرهای فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش آلژینات سدیم غنی­شده با سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در نظر گرفته شد. برگرها به­مدت 3 ماه در دمای 18- درجه سانتی­گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از پوشش آلژینات سدیم به­طور معنی­داری موجب کاهش درصد افت پخت برگرها شد. غنی­سازی پوشش آلژینات سدیم با سطوح مختلف عصاره رزماری موجب بهبود کارایی آن شد. کمترین مقادیر بار میکروبی کل، باکتریی­های سرماگرا، TVN، PV و TBA در برگرهای پوشش دار حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری دیده شد. تفاوت آماری معنی­داری در عملکرد پوشش­های حاوی سطوح 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در کاهش TBA دیده نشد. لذا می­توان از پوشش خوراکی فعال آلژینات سدیم حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری جهت به تعویق انداختن فساد باکتریایی و اکسیداتیو برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقره­ای- فیله مرغ طی دوره نگهداری3 ماهه در دمای 18- درجه سانتی­گراد استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1448 kb]   (1397 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی
دریافت: 1399/10/20 | انتشار: 1400/1/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.