Taherin F S, Khademi shurmasti D. Survey of physical, chemical and microbial properties of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) and chicken fillet mixed burgers containing active edible coating of sodium alginate and rosemary extract (Rosmarinus officinalis). JFST 2021; 10 (1) :11-20
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-49043-fa.html
طاهرین فاطمه السادات، خادمی شورمستی داریوش. بررسی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) فیله مرغ حاوی پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم و عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis). علوم و فنون شیلات. 1399; 10 (1) :11-20
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-49043-fa.html
1- گروه کشاورزی و منابع طبیعی- واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران
2- گروه کشاورزی و منابع طبیعی-واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده: (1701 مشاهده)
این تحقیق بهمنظور ارزیابی تأثیر استفاده از پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم حاوی سطوح مختلف عصاره رزماری بر خصوصیات فیزیکی، شیمایی و میکروبی برگر تلفیقی ماهی کپور نقرهای – فیله مرغ طی دوره نگهداری طراحی و اجرا شد. 5 تیمار شامل برگرهای فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش آلژینات سدیم غنیشده با سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در نظر گرفته شد. برگرها بهمدت 3 ماه در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از پوشش آلژینات سدیم بهطور معنیداری موجب کاهش درصد افت پخت برگرها شد. غنیسازی پوشش آلژینات سدیم با سطوح مختلف عصاره رزماری موجب بهبود کارایی آن شد. کمترین مقادیر بار میکروبی کل، باکترییهای سرماگرا، TVN، PV و TBA در برگرهای پوشش دار حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری دیده شد. تفاوت آماری معنیداری در عملکرد پوششهای حاوی سطوح 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در کاهش TBA دیده نشد. لذا میتوان از پوشش خوراکی فعال آلژینات سدیم حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری جهت به تعویق انداختن فساد باکتریایی و اکسیداتیو برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقرهای- فیله مرغ طی دوره نگهداری3 ماهه در دمای 18- درجه سانتیگراد استفاده کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی دریافت: 1399/10/20 | انتشار: 1400/1/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول