adhami B, Keramat amirkolaie A, Oraji H, Kazemifard M, mahjoub S. Effects of lysophospholipid on growth performance, hematological indices, hepatic enzymes and lysozyme activity in rainbow trout (Onchorhyncus mykiss) diet containing fat powder. JFST 2021; 10 (3) :272-285
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50574-fa.html
ادهمی بتول، کرامت عبدالصمد، اورجی حسین، کاظمی فرد محمد، محجوب سلیمان. اثر لیزوفسفولیپید بر عملکرد رشد، فراسنجههای خون، آنزیمهای کبدی و فعالیت لیزوزیم قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum) در جیره حاوی پودر چربی. علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (3) :272-285
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-50574-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، amirkola@yahoo.com
3- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده: (2905 مشاهده)
در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف لیزوفسفولیپید (لیزو) بر رشد، فراسنجههای خونی، فعالیت آنزیمهای کبدی و لیزوزیم قزلآلای رنگینکمان تغذیهشده با جیرههای حاوی پودر چربی مورد بررسی قرار گرفت. جیرههای آزمایشی شامل 4 سطح صفر، 3، 6 و 9 گرم بر کیلوگرم لیزو و جیره کنترل (حاوی روغن ماهی) هر یک در سه تکرار بودند. در پایان 56 روز پرورش، اندازهگیری شاخصهای رشد نشاندهنده بهبود درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در لیزو9 نسبت به سایر تیمارهای حاوی پودر چربی بود، اگرچه این مقادیر به تیمار شاهد نرسید(P<0.05) . همچنین، با افزایش سطح لیزو در جیرههای حاوی پودر چربی فاکتور وضعیت بهبود یافت (P<0.05). طبق نتایج فراسنجههای خونی، بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمارهای حاوی پودر چربی مشاهده شد (P<0.05) ، درحالیکه، گلبول قرمز به طور معنیداری با افزودن 6 و 9 گرم لیزو به پودر چربی افزایش یافت (P<0.05). از طرفی، شاهد و 9 گرم لیزو توانستند منجر به افزایش معنیداری در درصد هماتوکریت در مقایسه با سایر تیمارها شوند (P<0.05). طبق نتایج آنزیمی مقدار لیزوزیم به طور معنیداری در سطوح 0 و 3 گرم لیزو کاهش یافت (P<0.05). در مقابل، آنزیمهای کبدی با گنجاندن پودر چربی افزایش یافتند (P<0.05). اگرچه، 9 گرم لیزو منجر به کاهش مقادیر مذکور شد (P<0.05). باتوجه به نتایج حاصله سطح 9 گرم بر کیلوگرم لیزوفسفولیپید به عنوان مناسبترین سطح مکمل در جیره حاوی ≈70% پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1399/12/11 | انتشار: 1400/5/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول