1- دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (8779 مشاهده)
خواص فیزیکی- مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی ژلاتین ماهی-آلژینات حاوی روغن ضروری مرزنجوش (Origanum vulgare L.) با تهیه فیلمهایی با ترکیب 75% محلول ژلاتین ماهی و 25% محلول آلژیناتسدیم و افزودن غلظتهای مختلف روغن مرزنجوش (5/0، 1 و 5/1%) بررسی شد. افزودن 5/0% روغن مرزنجوش، مقاومت کششی فیلمها را MPa54/2 نسبت به تیمار شاهد بهبود بخشید. افزودن 5/1% روغن، مقاومت کششی و درصدازدیاد طول را بهترتیب MPa16/3 و 59/15% کاهش داد،و میزان نفوذپذیری نسبت به بخار آب، کدورت و ویسکوزیته فیلمها نسبت به تیمار شاهد نیز کاهش معنیداری (05/0 p ≤) یافت. تصاویر سطحی میکروسکوپ الکترونی موید نتایج بدست آمده در این پژوهش بودند. اگرچه نتایج بیانگر بیشترین خاصیت ضدمیکروبی در فیلم حاوی 5/1% روغن مرزنجوش بود، اما فیلم ژلاتین ماهی-آلژینات حاوی غلظتهای پایین روغن میتواند برای نگهداری مواد غذایی مناسبتر باشد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1393/11/6 | انتشار: 1395/6/1