Alamdari H, Musavi K. Effects of extruding wheat flour under different temperature and humidity conditions on its biochemical analysis, phenolic compounds and digestibility by common carp (Cyprinus carpio). JFST 2023; 12 (3) :277-286
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70011-fa.html
علمداری حجت اله، موسوی خدیجه. اثرات اکسترود کردن آرد گندم تحت شرایط دمایی و رطوبتی مختلف بر آنالیز بیوشیمیایی، ترکیبات فنولی و قابلیت هضم آن توسط کپور معمولی (Cyprinus carpio). علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (3) :277-286
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70011-fa.html
1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان. ، alamdari671@yahoo.com
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان.
چکیده: (824 مشاهده)
از فرآیند اکستروژن بهطور گسترده در ساخت خوراک آبزیان استفاده میشود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات اکستروژن بر آنالیز بیوشیمیایی، حذف ترکیبات فنولی و قابلیت هضم پروتئین و کربوهیدرات آرد گندم در کپور معمولی بود. آرد گندم در تیمارهای 1 ، 2 و 3 به ترتیب با آب معمولی بهمیزان 250 ، 100 و 200 میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم آرد به حالت خمیر در آمد و سپس بوسیله اکسترودر تک محوره بهترتیب تحت دمای 120 ، 135 و 120 درجه سانتیگراد اکسترود گردید. تیمار 4 (شاهد) تحت شرایط تهیه خمیر و سپس اکستروژن قرار نگرفت. اکسترود کردن اثر معنیداری بر مقادیر پروتئین خام و خاکستر آرد گندم نداشت (05/0<p) اما بهطور معنیدار سبب کاهش محتوای چربی خام، کل ترکیبات فنولی و ترکیبات فنولی غیر تاننی و افزایش قابلیت هضم کربوهیدرات و پروتئین آن شد (05/0>p). در تیمارهای اکسترود شده تفاوت معنیداری از لحاظ میزان پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و ترکیبات فنولی غیر تاننی وجود نداشت اما بهطور معنیدار کمترین مقدار کل ترکیبات فنولی در تیمارهای 1 و 2 ثبت گردید. بهطور معنیدار بیشترین قابلیت هضم کربوهیدرات در تیمارهای 1 و 2 و بالاترین قابلیت هضم پروتئین در تیمار 2 بدست آمد. در مجموع تیمار 2 (دمای 135 درجه سانتیگراد و رطوبت 100 میلیلیتر آب به ازای هر کیلوگرم آرد) بهعنوان بهترین تیمار جهت اکسترود کردن آرد گندم برای کپور معمولی شناخته شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1402/4/1 | انتشار: 1402/7/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول