دوره 12، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 286-277 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alamdari H, Musavi K. Effects of extruding wheat flour under different temperature and humidity conditions on its biochemical analysis, phenolic compounds and digestibility by common carp (Cyprinus carpio). JFST 2023; 12 (3) :277-286
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70011-fa.html
علمداری حجت اله، موسوی خدیجه. اثرات اکسترود کردن آرد گندم تحت شرایط دمایی و رطوبتی مختلف بر آنالیز بیوشیمیایی، ترکیبات فنولی و قابلیت هضم آن توسط کپور معمولی (Cyprinus carpio). علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (3) :277-286

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70011-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان. ، alamdari671@yahoo.com
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان.
چکیده:   (824 مشاهده)
از فرآیند اکستروژن به­طور گسترده در ساخت خوراک آبزیان استفاده می­شود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات اکستروژن بر آنالیز بیوشیمیایی، حذف ترکیبات فنولی و قابلیت هضم پروتئین و کربوهیدرات آرد گندم در کپور معمولی بود. آرد گندم در تیمار­های 1 ، 2 و 3 به­ ترتیب با آب معمولی به­میزان 250 ، 100 و 200 میلی­لیتر به ازای هر کیلو­گرم آرد به حالت خمیر در آمد و سپس  بوسیله اکسترودر تک محوره به­ترتیب تحت دمای 120 ، 135 و 120 درجه سانتی­گراد اکسترود گردید. تیمار 4 (شاهد) تحت شرایط تهیه خمیر و سپس اکستروژن قرار نگرفت. اکسترود کردن اثر معنی­داری بر مقادیر پروتئین خام و خاکستر آرد گندم نداشت (05/0<p) اما به­طور معنی­دار سبب کاهش محتوای چربی خام، کل ترکیبات فنولی و ترکیبات فنولی غیر تاننی و افزایش قابلیت هضم کربوهیدرات و پروتئین آن شد (05/0>p). در تیمارهای اکسترود شده تفاوت معنی­داری از لحاظ میزان پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و ترکیبات فنولی غیر تاننی وجود نداشت اما به­طور معنی­دار کمترین مقدار کل ترکیبات فنولی در تیمارهای 1 و 2 ثبت گردید. به­طور معنی­دار بیشترین قابلیت هضم کربوهیدرات در تیمارهای 1 و 2 و بالاترین قابلیت هضم پروتئین در تیمار 2 بدست آمد. در مجموع تیمار 2 (دمای 135 درجه سانتی­گراد و رطوبت 100 میلی­لیتر آب به ازای هر کیلوگرم آرد) به­عنوان بهترین تیمار جهت اکسترود کردن آرد گندم برای کپور معمولی شناخته شد.
متن کامل [PDF 550 kb]   (486 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک
دریافت: 1402/4/1 | انتشار: 1402/7/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.