دوره 12، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 334-322 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.
2- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران. ، adineh.h@gmail.com
چکیده:   (1506 مشاهده)
این تحقیق به منظور تعیین اثرات عصاره سیر به عنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت تنش آمونیاک انجام شد. تعداد کل 156 قطعه ماهی (میانگین وزن 65/1 ±89/18 گرم و طول­کل 52/0 ±27/12 سانتی­متر) در 12 مخزن 50 لیتری به مدت 60 روز (دوره اول: ۵۰ روز تغذیه با سطوح مختلف عصاره سیر) و (دوره دوم: 10 روز تحت تنش آمونیاکی با غلظت 024/0 میلی­گرم در لیتر) پرورش داده شدند. آزمایش شامل افزودن سطوح مختلف عصاره به غذای پایه به ترتیب 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد ( به­ترتیب شاهد، A1، A2 و A3) بود. عملکرد رشد در ماهیان تغذیه شده با مکمل عصاره سیر به­طور معنی­داری بیشتر از شاهد بود. ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی­داری داشت، به­طوری­که در تیمار A2 کمترین و در تیمار شاهد بیشترین مقدار به­دست آمد. غلظت­های پروتئین، ایمونوگلوبولین و کورتیزول به­طور معنی­داری تحت تاثیر سطوح مختلف سیر قرار گرفت. پایان دوره آزمایش، ماهی­ها در یک سیستم بازچرخش بسته آب به­مدت 24 ساعت نگهداری  شدند. نمونه­برداری از آب محیط پرورش هر 4 ساعت یکبار انجام شد. آمونیاک آب از ساعت ۱۶ تا ۲۴ آزمایش افزایش یافت. در پایان آزمایش (زمان 24) بیشترین میزان آمونیاک در تیمارA3  (43/0) بدست آمد. افزودن 1 تا 5/1 درصد عصاره سیر باعث بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان شد درحالی‌که در سیستم بازچرخشی کیفیت آب محیط پرورش در تیمار شاهد وضعیت بهتری داشت.


 
شماره‌ی مقاله: 2
متن کامل [PDF 784 kb]   (913 دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1402/4/29 | انتشار: 1402/10/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.