دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 534-522 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، hosseinisf@gmail.com
3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (807 مشاهده)
در مطالعه حاضر، ابتدا ضایعات میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) توسط آنزیم آلکالاز با نسبت آنزیم به سوبسترای 100:1، تحت شرایط بهینه دمایی (55 درجه سانتی­گراد) وpH  (7.5) به مدت 16ساعت تهیه شد و شاخص درجه هیدرولیز مورد بررسی قرار گرفت. هم‌چنین نمونه هیدرولیز شده در زمان 300 دقیقه هیدرولیز توسط غشا‌های الترافیلتراسیون با وزن‌های 3، 10 و 30 کیلودالتون جداسازی شد و 4 جزء پپتیدی به‌دست آمد. در ادامه، خاصیت ضد‌اکسیدانی (مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS) و خاصیت ضد فشار خون پروتئین هیدرولیز شده و فراکسیون­های پپتیدی در غلظت­های مختلف اندازه‌گیری شد. درجه هیدرولیز طی 60 دقیقه اول پس از هیدرولیز بالاترین میزان را به خود اختصاص داد (95/0±86/31%). نتایج مهار رادیکال DPPH نیز نشان داد که بالاترین میزان مهار‌کنندگی برای نمونه‌ی زیر 30 کیلودالتون در غلظت 10 میلی­گرم بر میلی­لیتر در حدود (15/0± 61/%69) بود. بالاترین میزان تخریب­کنندگی رادیکال ABTS نیز برای نمونه‌ی زیر 30 کیلودالتون در غلظت 2 میلی­گرم بر میلی­لیتر (15/0± 38/99%) مشاهده گردید. سنجش فعالیت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین  I(ACE-I) نیز آشکار ساخت اگرچه همه نمونه‌ها توانایی مهارکنندگی ACE را دارا بودند (فعالیت بازدارندگی بین 53-12%)، بیش‌ترین میزان مهارکنندگی متعلق به جزء پپتیدی زیر30 کیلودالتون بود (53.23%). بطور کلی نتایج این بررسی نشان داد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز ضایعات میگوی ببری سبز می­تواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در فرمولاسیون غذاداروها مورد استفاده واقع گردد.
شماره‌ی مقاله: 9
متن کامل [PDF 1815 kb]   (211 دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/11/16 | انتشار: 1402/12/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.