Karim B, rezaei M, Bahramifar N. Effect of ethanol modifier solvent on the yield, quality and fatty acids composition of oil extracted from (Clupeonella cultriventris caspia)with supercritical fluid CO2 method. JFST 2017; 6 (1) :61-72
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9561-fa.html
کریم بهروز، رضائی مسعود، بهرامی فر نادر. تأثیر حلال اصلاحگر اتانول بر بازدهی، کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب روغن استخراج شده از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) با روش سیال فوق بحرانی 2CO. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (1) :61-72
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-9561-fa.html
1- دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (9114 مشاهده)
بازدهی و کیفیت روغن استخراج شده از کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) با استفاده از روش نوین استخراج با سیال فوق بحرانی و 2CO از یکسو و از سوی دیگر استفاده از حلال کمکی اتانول در فشار MPa 30، دمای C°58 و مدت زمان 90 دقیقه مقایسه شد. بازدهی کلی روغن استخراجی با افزودن حلال کمکی اتانول بهطورمعنیداری افزایش یافت(05/0˂ p). علاوه بر این، از نظر شاخصهای کیفی نیز روغن استخراج شده با حلال اصلاحگر اتانول اسیدیته، پراکساید و شاخص TBAبهمراتب کمتری نسبت به روغن استخراج شده با سیال فوق بحرانی 2COداشت. در روغن استخراج شده با دو روش، اختلاف معناداری در ترکیب اسیدهای چرب SFA و PUFA مشاهده نشد (05/0˂ p). بهطورکلی، روشهای مورد استفاده در این تحقیق تأثیر قابل ملاحظهای بر ترکیب اسید چرب روغن استخراجی ندارد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/7/15 | انتشار: 1396/3/1