دوره 4، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 59-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari Taraji R, Alishahi A, Ojagh S M, Esmaeili Molla A. Protein hydrolysates from viscera of cultured Siberian sturgeon (Acipenser baerii) and its use for bacterial (Salmonella typhi) culture medium. JFST 2015; 4 (3) :47-59
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11788-fa.html
جعفری تراجی رقیه، عالیشاهی علیرضا، اجاق سید مهدی، اسماعیلی ملا عباس. تولید پروتئین هیدرولیز شده از امعاء واحشاء تاسماهی سیبری پرورشی (Acipenser baerii) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت باکتری Salmonella typhi. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (3) :47-59

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11788-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- استادیار
3- استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی
4- استادیار فیزیولوژی آبزیان
چکیده:   (9008 مشاهده)
پروتئین هیدرولیز شده از امعاء واحشاء تاسماهی سیبری تولید شد. به‌منظور بهینه سازی شرایط تولید، با استفاده از روش آماری سطح پاسخ (RSM) اثر سه عامل زمان، pH و غلظت آنزیم (آلکالاز) به روی درجه هیدرولیز بررسی گردید. مدل ریاضی، برازش خوبی با داده‌های آزمایش داشت، زیرا R2 معادل 97/0 نشان داد که 97 درصد از تغییرات درون محدوده آزمایش توسط مدل قابل توضیح است. بر اساس نتایج به‌دست آمده، بالاترین درجه هیدرولیز (21/58 درصد) مربوط به تیمار حاوی غلظت آنزیمی 2درصد، زمان 60 دقیقه و 8= pH انجام شد و تیمار با شرایط هیدرولیز (نسبت آنزیم به سوبسترا 2 درصد، زمان 45 دقیقه، 5/8=pH) دارای بیشترین مقدار پروتئین (37/42) به‌عنوان جایگزین پپتون تجاری محیط کشت (Triptic soy broth) برای بررسی میزان رشد باکتری Salmonella typhi در زمان‌های صفر تا 48 ساعت مورد استفاده قرار گرفت. تغییرات رشد S. typhi در تیمار شاهد روند صعودی بهتری نسبت به تیمارشماره 15 (آلکالاز) داشته، ولی اختلاف معنی‌دار نبود.
متن کامل [PDF 424 kb]   (3517 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1394/3/17 | انتشار: 1394/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.