دوره 9، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri Resketi M, Yeganeh S, jani khalili K. Effect of dietary lemon peel (Citrus limon) essential oil on growth performance, hematological, serum biochemical parameters and liver enzymes of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juvenile. JFST 2020; 9 (1) :51-58
امیری رسکتی مریم، یگانه سکینه، جانی خلیلی خسرو. تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیم‌های کبدی ماهی جوان قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1398; 9 (1) :51-58

1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com
چکیده:   (1901 مشاهده)
اهداف: هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره غذایی بر رشد، فراسنجه­های خونی، برخی از فراسنجه­های بیوشیمیایی سرمی و آنزیم­های کبدی ماهیان جوان قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ها: برای این منظور 144 قطعه قزل‌آلای رنگین‌کمان با وزن متوسط 41/0± 05/95 گرم به طور تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح مختلف اسانس پوست لیموترش شامل صفر (شاهد)، 200، 400 و600 میلی‌گرم اسانس پوست لیموترش بر کیلوگرم جیره ذخیره‌ و به مدت هشت هفته تغذیه ‌شدند. یافته­ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان فاکتورهای رشد در تیمار حاوی 400 و 600 میلی­گرم اسانس پوست لیموترش مشاهده شد (05/0>p). افزودن اسانس در جیره، فراسنجه­های خونی به جز MCV، MCH و MCHC و سرمی به جز گلوکز، تری­گلیسرید و کورتیزول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0>p) آنزیم­های کبدی ALT و AST در تیمارهای حاوی اسانس و LDH در تیمارهای حاوی 400 و 600 میلی­گرم اسانس تفاوت معنی­داری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p)، اما میزان ALP در تیمارهای حاوی اسانس افزایش معنی­داری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>p). نتیجه­گیری: به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 400 میلی­گرم اسانس در جیره ماهی قزل­آلای رنگین­کمان می­تواند بدون تاثیر منفی بر کبد موجب بهبود رشد، فراسنجه­های خونی و برخی از فراسنجه­های سرمی گردد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1398/7/15 | انتشار: 1398/10/11