دوره 5، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 149-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nami E, zakipour rahimabadi E, Khanipour A A. Effect of antioxidant sodium alginate edible coatings containing vitamin C on rainbow trout fillets during refrigerated storage. JFST 2016; 5 (3) :137-149
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3749-fa.html
نامی الناز، زکی پور رحیم آبادی اسحق، خانی پور علی اصغر. اثرات ضد اکسیداسیونی پوشش خوراکی آلژینات سدیم به همراه ویتامینC بر کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در خلال نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (3) :137-149

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3749-fa.html


1- مهندس منابع طبیعی - فرآوری محصولات شیلاتی
2- دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا،
3- پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی
چکیده:   (9058 مشاهده)
 اثرات ضداکسیداسیونی پوشش زیستی آلژینات سدیمِ حاوی ویتامین C برای افزایش زمان نگه‌داری فیله ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) در سه تیمار به ترتیب، کنترل (C)، آلژینات­سدیم 5/1% (A)، آلژینات­سدیم 5/1% حاوی 5% ویتامین C (A+Vc) بررسی شد. تیمارهای تحقیق به صورت دوره ای تحت آزمایش­های ترکیبات تقریبی (رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، pH) و آزمایش­های فساد شیمیایی و اکسیداسیون شامل مجموع بازهای نیتروژنه فرار (TVB-N)، شاخص پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک اسید (TBA) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری، میزان pH، TVB-N ،PV ، TBA وFFA  در تیمار A+Vc در طول دوره نگه‌داری در یخچال به طور معنی‌داری (05/0>P) کمتر از تیمارهای C و A بود. افزایش معنی‌داری در این شاخص­ها در هر سه تیمار با افزایش زمان نگه‌داری در یخچال مشاهده گردید (05/0>P). نتایج بیانگر برتری کیفیت تیمارهای دارای پوشش نسبت به تیمار شاهد بود،  و پوشش آلژینات­سدیم حاوی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی­اکسیدانی ویتامین­ C باعث کاهش اکسیداسیون فیله ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در طی نگه‌داری در شرایط سرد (C˚1±4) شد.
متن کامل [PDF 338 kb]   (6212 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1394/4/9 | انتشار: 1395/3/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.