دوره 3، شماره 2 - ( 1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 85-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of enriched Artemia with fish and soybean oils supplemented with vitamin E on growth, stress resistance, antioxidant enzymes activity and lipid peroxidation of Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae. JFST 2014; 3 (2) :73-85
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3939-fa.html
نادری کوشک مهدی، عابدیان کناری عبدالمحمد. اثرات آرتمیای غنی‌شده با روغن‌های ماهی و سویا همراه با ویتامین E بر رشد، مقاومت به استرس، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و پراکسیداسیون چربی لارو تاسماهی ایرانی Acipenser persicus. علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (2) :73-85

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3939-fa.html


1- کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (7567 مشاهده)
هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات آرتمیای غنی­شده با روغن­های ماهی و سویا همراه با ویتامین E بر عملکرد رشد، مقاومت به استرس، فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی و پراکسیداسیون چربی لارو تاسماهی ایرانی (cipenser persicus) می­باشد. از پنج جیره غذائی مختلف شامل آرتمیای غنی­نشده (جیره شاهد)، آرتمیای غنی­شده با روغن سویا همراه با 15 یا 30 درصد ویتامین E (جیره­های S15 و S30) و روغن ماهی همراه با 15 یا 30 درصد ویتامین E (جیره­هایF15 و F30) استفاده شد. لاروها تا حد سیری ظاهری به مدت 17 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنی­شده در مقایسه با گروه شاهد از نظر رشد و بازماندگی تفاوت معناداری نداشتند اما افزایش سطح ویتامین E از 15 به 30 درصد عملکرد رشد و مقاومت به استرس شوری را بهبود بخشید. محتوای ویتامین E در ماهیان تغذیه شده با جیره­های S15 و S30 در مقایسه با تیمارهای دیگر به طور معناداری بالاتر بود. فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی در ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنی­نشده و جیره­های F15 و F30 بالاتر بود. بیشترین مقدار TBA در ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنی­نشده مشاهده شد. نتایج نشان داد که اضافه کردن ویتامین E به روغن­های ماهی و سویا برای غنی­سازی آرتمیا می­تواند اکسیداسیون روغن ها را کاهش داده و برای سلامتی و کیفیت لارو مفید باشد. در مجموع غنی­سازی آرتمیا با روغن سویا همراه با 30 درصد ویتامین E (جیره S30) جهت تغذیه لارو تاسماهی ایرانی پیشنهاد می­شود.
متن کامل [PDF 5769 kb]   (3574 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان|تکثیر و پرورش آبزیان|زیست شناسی و فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1392/11/26 | انتشار: 1393/6/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.