دوره 10، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taherin F S, Khademi shurmasti D. Survey of physical, chemical and microbial properties of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) and chicken fillet mixed burgers containing active edible coating of sodium alginate and rosemary extract (Rosmarinus officinalis). JFST 2021; 10 (1) :11-20
طاهرین فاطمه السادات، خادمی شورمستی داریوش. بررسی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) فیله مرغ حاوی پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم و عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis). علوم و فنون شیلات. 1399; 10 (1) :11-20

1- گروه کشاورزی و منابع طبیعی- واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران
2- گروه کشاورزی و منابع طبیعی-واحد سوادکوه- دانشگاه آزاد اسلامی- سوادکوه- ایران ، dkhademi@gmail.com
این تحقیق به­منظور ارزیابی تأثیر استفاده از پوشش فعال خوراکی آلژینات سدیم حاوی سطوح مختلف عصاره رزماری بر خصوصیات فیزیکی، شیمایی و میکروبی برگر تلفیقی ماهی کپور نقره­ای فیله مرغ طی دوره نگهداری  طراحی و اجرا شد. 5 تیمار شامل برگرهای فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش آلژینات سدیم غنی­شده با سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در نظر گرفته شد. برگرها به­مدت 3 ماه در دمای 18- درجه سانتی­گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از پوشش آلژینات سدیم به­طور معنی­داری موجب کاهش درصد افت پخت برگرها شد. غنی­سازی پوشش آلژینات سدیم با سطوح مختلف عصاره رزماری موجب بهبود کارایی آن شد. کمترین مقادیر بار میکروبی کل، باکتریی­های سرماگرا، TVN، PV و TBA در برگرهای پوشش دار حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری دیده شد. تفاوت آماری معنی­داری در عملکرد پوشش­های حاوی سطوح 1 و 5/1 درصد عصاره رزماری در کاهش TBA دیده نشد. لذا می­توان از پوشش خوراکی فعال آلژینات سدیم حاوی 5/1 درصد عصاره رزماری جهت به تعویق انداختن فساد باکتریایی و اکسیداتیو برگرهای تلفیقی ماهی کپور نقره­ای- فیله مرغ طی دوره نگهداری3 ماهه در دمای 18- درجه سانتی­گراد استفاده کرد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی
دریافت: 1399/10/20 | انتشار: 1400/1/17