دوره 10، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Reyhani Poul S, Adeli A, Alishahi A. Shrimp purchase quantities in the market and the relationship between consumption amount and some of demographic characteristics. JFST 2021; 10 (1) :21-30
ریحانی پول سهیل، عادلی افشین، عالیشاهی علیرضا. مقادیر خرید میگو در بازار و رابطه میزان مصرف با برخی از ویژگی های جمعیت شناختی. علوم و فنون شیلات. 1399; 10 (1) :21-30

1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، alishahi@gau.ac.ir
 هدف از مطالعه حاضر ارزیابی میزان خرید میگو در بازار و رابطه مقدار مصرف با برخی از ویژگی­های جمعیت­شناختی است. جامعه آماری این تحقیق کل کشور است که به صورت تصادفی 10 شهر شامل مشهد مقدس، تهران، تبریز، بیرجند، کرمانشاه، گرگان، یزد، بندرعباس، ایلام و شیراز انتخاب و در مجموع تعداد 1000 پرسش­نامه متناسب با جمعیت خانوار شهرهای مورد مطالعه توسط شهروندان تکمیل شد. به منظور ارزیابی تعداد دفعات خرید میگو در سال و همچنین میزان هر مرتبه خرید از خروجی نرم­افزار SPSS و جهت بررسی وجود رابطه معنی­دار بین مقدار مصرف و ویژگی­های جمعیت­شناختی از آزمون­های همبستگی استفاده گردید. مطابق نتایج تعداد دفعات خرید میگو توسط خانوار از سالی یک تا دوازده مرتبه متفاوت بود (میانگین 11/1±71/1 مرتبه). 2/44 درصد خانوارهای جامعه مصرف سالی یک مرتبه و 6/28 درصد آن­ها سالی دو مرتبه میگو خریداری می­کردند. در ادامه مشخص شد مقدار هر مرتبه خرید خانوار از 5/0 تا 2 کیلوگرم متغیر است (میانگین 26/0±92/0 کیلوگرم)، ضمن اینکه 3/76 درصد خانوارهای جامعه مصرف در هر مرتبه مقدار یک کیلوگرم میگو خریداری می­کنند. طبق یافته­ها میزان مصرف ارتباط معنی­داری با متغیرهای سن، شغل و رشته تحصیلی افراد نداشت (05/0p>). اما رابطه این شاخص با متغیرهای سطح تحصیلات و تعداد اعضای خانوار معنی­دار بوده است(05/0>p).
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت و بازاریابی آبزیان
دریافت: 1399/11/5 | انتشار: 1400/1/21