دوره 12، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 152-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nobakht M, Rezaie M, Naghdi S. Evaluation of extraction efficiency and quality of common kilka fish oil (Clupeonella cultriventris caspia) extracted at different times of hydrolysis with alcalase enzyme. JFST 2023; 12 (2) :137-152
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-65031-fa.html
نوبحت محسن، رضائی مسعود، نقدی شهاب. ارزیابی راندمان استخراج و کیفیت روغن ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) استخراج شده در زمانهای مختلف هیدرولیز با آنزیم آلکالاز. علوم و فنون شیلات. 1402; 12 (2) :137-152

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-65031-fa.html


1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
2- استاد تمام گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران ، rezai_ma@modares.ac.ir
3- دانشجوی دکتری، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
چکیده:   (395 مشاهده)
در مطالعه حاضر تاثیر زمانهای مختلف هیدرولیز (45، 90، 135، 180 و 225 دقیقه) توسط آنزیم آلکالاز بر بازده و کیفیت روغن استخراج شده از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین بازده استخراج (40/41 %) در تیمار هیدرولیز شده به مدت 135 دقیقه درصد بود که اختلاف معنی­داری با سایر تیمارها نداشت. شاخص­های کیفی TBA، FFA و CD روغن های استخراج شده با بالا رفتن زمان هیدرولیز افزایش پیدا کردند، به­طوری که بالاترین مقدار شاخص­های ذکر شده در زمان 225 دقیقه بود، اما بیشترین میزان شاخص PV در زمان 180 دقیقه بود. با توجه به اینکه تیمار روغن استخراج شده در زمان 45 دقیقه دارای مقادیر کمتری در شاخص های فساد اکسیداتیو بررسی شده بود به عنوان تیمار منتخب انتخاب شد. ترکیب اسیدهای چرب آن بررسی شده و مشخص گردید که اسیدهای چرب تک غیراشباع اسید چرب غالب بودند. همچنین مقادیر اسیدهای چرب اشباع و چند غیر اشباعی آن تفاوت معنی داری با هم نشان ندادند (05/0 < p). با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید که زمانهای هیدرولیز مختلف تاثیرات مختلفی بر بازده و کیفیت روغن بدست­آمده دارند. لذا انجام تحقیقات و مطالعات بیشتر برای بررسی کامل تاثیر زمان هیدرولیز بر ویژگی­های کیفی روغن استخراج شده از ماهی کیلکا نیاز است.
 
متن کامل [PDF 876 kb]   (196 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج
دریافت: 1401/8/3 | انتشار: 1402/6/4

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.