دوره 2، شماره 3 - ( 1392 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 29-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akrami R, Chitsaz H, Dashtian S, Razeghi Mansour M. Single or combined effects of inulin and mannan oligosaccharide supplements on the growth performance, survival, body composition and salinity resistance of Kutum (Rutilus frisii kutum) fry. JFST 2013; 2 (3) :17-29
اکرمی رضا، چیت ساز حسین، دشتیان صاحب، رازقی منصور مجید. تأثیر پربیوتیک اینولین و مانان الیگوساکارید به صورت مجزا و توأم بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). علوم و فنون شیلات. 1392; 2 (3) :17-29

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، مدیر گروه شیلات و رئیس دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی
2- مربی گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
3- کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
4- کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، قائمشهر، ایران
 تاثیر پربیوتیک اینولین و مانان الیگوساکارید به صورت مجزا و توأمبر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) بررسی شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 5 گرم اینولین در کیلوگرم جیره، 5 گرم مانان الیگوساکارید در کیلوگرم جیره و ترکیب 5/2 گرم مانان الیگوساکارید و 5/2 گرم اینولین در کیلوگرم جیره تجاری (35 درصد پروتئین و 12 درصد چربی) در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی شد. آزمایش درون مخازن پلاستیکی 40 لیتری انجام گرفت. بچه ماهی سفید (19± 410 میلی گرم) با تراکم 30 عدد در هرمخزن توزیع و به مدت 45 روز به میزان 7 تا 12 درصد وزن بدن تغذیه شدند. بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه در تیمار 5 گرم مانان الیگوساکارید مشاهده شد (05/0>p). تفاوت معناداری در نرخ بازماندگی بین تیمارها مشاهده نشد (05/0<p). تفاوت معناداری در ترکیب لاشه بین تیمارها مشاهده نشد (05/0<p) ولی بیش ترین میزان پروتئین و چربی لاشه به ترتیب در تیمار 5 گرم در کیلوگرم مانان الیگوساکارید و تیمار شاهد مشاهده گردید. همچنین بیش ترین میزان مقاومت در برابر استرس شوری (15 گرم در لیتر) در تیمار 5 گرم در کیلوگرم مانان الیگوساکارید به دست آمد (05/0p<). در مجموع، سطح 5 گرم در کیلوگرم مانان الیگوساکارید در بهبود رشد، کارایی تغذیه، بازماندگی و مقاومت در برابر استرس شوری در بچه ماهی سفید مؤثر بود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1392/1/15 | انتشار: 1392/10/9