Saffar Shargh A, Zakipour Rahimabadi E, Alizadeh Doughikollaee E, Gheybi F. Functional Properties of Protein Extracted from Crucian Carp, Using Acidic and Basic Isoelectric Solubilization/Precipitation Method
. JFST 2018; 7 (1) :17-23
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14102-fa.html
صفار شرق آذین، زکیپور رحیم آبادی اسحق، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، غیبی فرزاد. خصوصیات عملکردی پروتئین استخراجشده از ماهی کاراس معمولی با روش حلالیت/ترسیب ایزوالکتریک اسیدی و بازی. علوم و فنون شیلات. 1396; 7 (1) :17-23
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14102-fa.html
1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران ، zakipour@yahoo.com
3- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
4- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد، ایران
چکیده: (11675 مشاهده)
اهداف: خصوصیات عملکردی پروتئین استخراجی به روش حلالیت و ترسیب ایزوالکتریک، تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی از جمله استفاده از اسید یا باز هنگام استخراج پروتئین قرار دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی خصوصیات عملکردی پروتئین استخراجشده از ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius) با روش حلالیت و ترسیب ایزوالکتریک اسیدی و بازی بود.
مواد و روشها: پژوهش تجربی حاضر روی ۵۶ قطعه ماهی کاراس معمولی شهر بندر ترکمن انجام شد. گوشت چرخشده ماهیها بهطور تصادفی به دو گروه همگن برای اعمال روش ISP اسیدی و بازی تقسیم شد. پروتئین از گوشت چرخشده بازیافت و خصوصیات عملکردی آن بررسی شد. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS ۲۱، از طریق آزمون Tدومتغیره صورت گرفت.
یافتهها: پروتئین استخراجشده از گوشت ماهی کاراس معمولی در تیمارهای اسیدی و بازی اختلاف معنیداری داشتند (۰/۰۵>p). در نگهداری آب بین دو تیمار تفاوت معنیداری مشاهده نشد (۰/۰۵p>). ظرفیت امولسیونکنندگی پروتئین استخراجشده در تیمار بازی بهطور معنیداری بالاتر از تیمار اسیدی بود (۰/۰۵>p). شاخص پایداری امولسیون در تیمار بازی، مقادیر بالاتری در مقایسه با تیمار اسیدی داشت. تمامی نمونهها شاخص رفتار جریان (n) کمتر از یک داشتند که نشان داد این نمونهها رفتار سودوپلاستیک دارند.
نتیجهگیری: پروتئین استخراجشده از گوشت ماهی کاراس معمولی در تیمار اسیدی بیشتر است، ولی تیمار بازی خصوصیات عملکردی بهتری دارد. تیمار بازی، ظرفیت امولسیونی بالاتری نسبت به تیمار اسیدی تشکیل میدهد و شاخص پایداری تیمار بازی بالاست. محلولهای پروتئینی و امولسیونهای تهیهشده اسیدی و بازی، خصوصیت سودوپلاستیک دارند. میزان ویسکوزیته مواد غذایی در تیمار اسیدی نسبت به تیمار بازی بیشتر است.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1394/3/5 | انتشار: 1396/12/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول