Bakhshi F, Rahmani Farah K, Najdegerami E, Manaffar R, Tukmachi A. Chemical and Quality Indices of Common Carp Meat Reared in the Biofloc System during the Refrigerated Storage Time. JFST 2018; 7 (1) :41-48
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14859-fa.html
بخشی فریده، رحمانی فرح کاوه، حسین نجدگرامی ابراهیم، مناف فر رامین، توکمه چی امیر. شاخصهای شیمیایی و کیفی گوشت ماهی کپور معمولی پرورشیافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات. 1396; 7 (1) :41-48
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14859-fa.html
1- پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، e.gerami@urmia.ac.ir
4- گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (8846 مشاهده)
اهداف: سیستم بیوفلوک، استفاده از میکروارگانیزمهایی مانند باکتریهای هتروتروف، جلبکها، زئوپلانکتونهای غذایی و آغازیان است که مواد دفعی آبزیان پرورشی و غذای خوردهنشده در استخرها را تجزیه و مصرف میکنند و بهعنوان یک سیستم مدرن آبزیپروری موجب افزایش بازدهی استخرهای پرورش شده است. هدف این تحقیق، بررسی کیفیت گوشت ماهیان کپور معمولی پرورشیافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال (°C۱±۴) بود.
مواد و روشها: در تحقیق تجربی حاضر، ۳۰۰ قطعه بچه ماهی کپور معمولی بهمدت ۹ هفته، با غذای تجاری (شاهد) و سه تیمار آزمایشی، تغذیه شده و سپس شاخصهای کیفی گوشت ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS ۲۱ و توسط آزمون چنددامنهای دانکن، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد.
یافتهها: پایینترین کیفیت طعم گوشت ماهی در تیمار ملاس مشاهده شد و با سایر تیمارها اختلاف معنیدار داشت (۰/۰۵<p). در حالی که در سایر پارامترهای حسی گوشت پخته و درصد افت پخت، هیچ گونه اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (۰/۰۵<p). تیمار شاهد و تیمار بیوفلوک ملاس بهترتیب کمترین و بیشترین شاخص قرمزی رنگ پوست را داشتند. با افزایش دوره ماندگاری میزان تیوباربیتوریکاسید در تیمار شاهد و در تیمارهای بیوفلوک بهترتیب افزایش و کاهش معنیدار داشت (۰/۰۵>p). مقادیر سولفیدریل و پپتیدهای محلول در تریکلرواستیکاسید با گذشت زمان نگهداری ماهیها کاهش یافتند.
نتیجهگیری: سیستم بیوفلوک در کیفیت گوشت ماهیان کپور معمولی پرورشیافته در طی دوره نگهداری در یخچال تاثیر مثبت دارد و دوره ماندگاری آن را افزایش میدهد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1395/9/30 | انتشار: 1396/12/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول