Sotoudeh E, Aabedian A, Khodabandeh S, Khajeh K. Interaction of n-3 HUFA and vitamin E on growth and hematological parameters of Caspian trout fry (Salmotruttacaspius). JFST 2015; 3 (4) :15-29
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1903-fa.html
ستوده ابراهیم، عابدیان کناری عبدالمحمد، خدابنده صابر، خواجه خسرو. اثر متقابل اسیدهای چرب امگا 3 HUFA و ویتامین E جیره بر رشد و شاخصهای خونی بچهماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (4) :15-29
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1903-fa.html
1- دانش آموخته دکتری،گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور
2- استاد، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور
3- دانشیار ، گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور
4- استاد، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده: (14421 مشاهده)
اثر ترکیبی مقادیرمختلف اسیدهای چرب ضروری امگا 3HUFA (DHA, C22:6n-3 و EPA, C20:5n-3) وویتامین Eجیره بر شاخصهای رشد (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و برخی از شاخصهای فیزیولوژیک (هماتوکریت، میزان چربیها و لیپوپروتئینهای پلاسما)، در بچه ماهی نورس ماهی آزاد دریای خزر(Salmo trutta caspius) بررسی شد. ابتدا شش جیره با سه مقدار مختلف از اسیدهای چرب امگا 3DHA) و EPA) به نسبت 1 به 0/5 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) درصد و هریک ازاین مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلیگرم ویتامین E درکیلوگرم جیره تهیه شد (به ترتیب LL،LH،ML،MH،HL و HH). بچهماهینورس (25±600 میلیگرم) بهطور تصادفی در تانکهای پرورشی تقسیم و به مدت 10 هفته با هر یک ازجیرهها تغذیه شدند. نتایج نشان داد ضریب نرخ رشد ویژه و میانگین وزن نهایی بهطورمعناداری در تیمار MH و HH نسبت به دیگر تیمارها بالاتر است (P<0/05). شاخصهای سلامتی مانند درصد هماتوکریت تغییرات معناداری نداشتند، با این حال، چربیها و لیپوپروتئینهای پلاسما به میزان بیشتری تحت تأثیر اسیدهای چرب امگا 3 HUFA جیره قرارگرفتند و ویتامین Eو اثر متقابل ویتامینE واسیدهای چرب تأثیر اندکی بر این شاخصها نشان دادند. در مجموع، نتایج نشان داد وقتی سطح مناسبی از ویتامین Eدر جیره باشد، افزایش امگا 3 HUFAمیتواند موجب بهبود عملکرد رشد و بهبود شرایط فیزیولوژیک این ماهی در این مرحله از رشد گردد.
دریافت: 1393/3/18 | انتشار: 1393/12/1