جستجو در:
اهداف: در پژوهش حاضر بهمنظور ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی نگهداریشده در یخچال از حسگر ساختهشده با شناساگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان ۲% استفاده شد.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر ماهیان تازه سرزنی، شکمزنی و سپس شستهشده و چرخ شدند. برای تهیه فیلم کیتوزان ۲گرم پودر کیتوزان در ۱۰۰میلیلیتر استیکاسید ۲% به کار رفت، سپس محلول شناساگر به آن افزوده شد. در دوره نگهداری شاخصهای FFA، TBA و PV در روزهای صفر، ۴، ۸، ۱۲ و ۱۶ تعیین شد.
یافتهها: کیفیت چربی نمونهها از نظر فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک کاهش کاهش معنیداری را نشان داد. نتایج مربوط به ارزش رنگ (EΔ) طی دوره نشان داد این شاخص در دوره نگهداری افزایش داشت و رنگ حسگر از رنگ زرد تیره به رنگ قهوهای تغییر یافت. آزمون همبستگی بین شاخصهای FFA، TBA و PV با ارزش رنگ (EΔ) نشان داد که مقدار این همبستگی به ترتیب ۸۹%، ۸۷% و ۴۹% بوده است که در همبستگی FFA با EΔ و PV با EΔ معنیدار بوده است (۰/۰۵>p).
نتیجهگیری: بر پایه یافتههای این تحقیق میتوان به این مهم دست یافت که این حسگر میتواند بهعنوان حسگر تعیین اکسیداسیون، تازگی و تعیین عمر ماندگاری مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |