گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
چکیده
تمرکز اصلی در این تحقیق مقایسه و ارزیابی تغییرات کیفی و تعیین عمر ماندگاری فیلههای ماهی شیر منجمد شده با دوروش انجماد کند و سریع بود. فیلههای ماهی شیر بوسیله روشهای انجماد کند و سریع منجمد شدند و به مدت 180 روز در دمای منفی 18 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. سپس آنالیز تقریبی، آزمونهای شیمیایی (تیوباربیتوریک اسید، بازهای ازته فرار)، آبچک، پروفیل اسیدهای چرب و آنالیز حسی نمونهها سنجش شد. بطور کلی میزان خاکستر، تیوباربیتوریک اسید، بازهای ازته فرار، آبچک و اسیدهای چرب اشباع با افزایش دوره نگهداری افزایش یافت درحالی که میزان رطوبت، پروتئین، چربی، اسیدهای چرب چند غیر اشباع و اسیدهای چرب تک غیراشباع به طور معنیداری کاهش یافت (P<0.05). مشخص شد که میزان بازهای ازته فرار، تیوباربیتوریک اسید و آبچک در انجماد کند در مقایسه با انجماد سریع بیشتر است. میزان اسیدهای چرب چند غیر اشباع (19/71)، اسیدهای چرب تک غیراشباع (23/40) و امگا3 (14/69) نمونههای انجماد سریع نسبت به نمونههای انجماد کند (به ترتیب 16/99، 22/64 و 12/34 درصد) بیشتر بود. از نظر آنالیز حسی هر دو نمونه قابل پذیرش بودند اما انجماد سریع کیفیت بهتری نسبت به انجماد کند داشت. انجماد سریع بطور کلی تاثیر مثبت بیشتری بر پارامترهای کیفی نسبت به انجماد کند داشت.
اوجی فرد,امین . (1399). تغییرات کیفیت و عمر ماندگاری فیله ماهی شیر (Scomberomorus commerson Lacepede, 1800) منجمد شده به روش کند و سریع. علوم و فنون شیلات, 9(4), 293-304.
MLA
اوجی فرد,امین . "تغییرات کیفیت و عمر ماندگاری فیله ماهی شیر (Scomberomorus commerson Lacepede, 1800) منجمد شده به روش کند و سریع", علوم و فنون شیلات, 9, 4, 1399, 293-304.
HARVARD
اوجی فرد,امین. (1399). 'تغییرات کیفیت و عمر ماندگاری فیله ماهی شیر (Scomberomorus commerson Lacepede, 1800) منجمد شده به روش کند و سریع', علوم و فنون شیلات, 9(4), pp. 293-304.
CHICAGO
امین اوجی فرد, "تغییرات کیفیت و عمر ماندگاری فیله ماهی شیر (Scomberomorus commerson Lacepede, 1800) منجمد شده به روش کند و سریع," علوم و فنون شیلات, 9 4 (1399): 293-304,
VANCOUVER
اوجی فرد,امین. تغییرات کیفیت و عمر ماندگاری فیله ماهی شیر (Scomberomorus commerson Lacepede, 1800) منجمد شده به روش کند و سریع. علوم و فنون شیلات, 1399; 9(4): 293-304.