Zamani A, Goli M. Effects of dietary inclusion of yellow mealworm (Tenebrio molitor) meal on growth performance and proteolytic enzymes activity of koi carp (Cyprinus rubrofuscus) juvenile. JFST 2021; 10 (4) : 1
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-55158-fa.html
زمانی عباس، گلی محمد. تاثیر جایگزینی پودر لارو سوسک زرد (Tenebrio molitor) در سطوح مختلف بر کارایی رشد و فعالیت آنزیم های پروتئازی بچه ماهی کپور گلگون (Cyprinus rubrofuscus). علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (4) :410-422
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-55158-fa.html
1- گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران. ، a.zamani@malayeru.ac.ir
2- دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران.
چکیده: (2175 مشاهده)
در مطالعه حاضر، تأثیر جایگزینی پودر ماهی با پودر لارو سوسک زرد (Tenebrio molitor) (TM) بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پروتئازی (تریپسین و پروتئاز قلیایی) بچه ماهی کپور گلگون (Cyprinus rubrofuscus) (وزن متوسط: 15/0± 95/0) به مدت 8 هفته بررسی شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر (جیره شاهد)، 25 (D1)،50 (D2)، 75 (D3) و100% (D4) پودر ماهی همسان از نظر پروتئین و انرژی با پودر TM در 3 تکرار تهیه گردید. بررسی شاخصهای افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت نشان داد با افزایش میزان پودر TM تا 50% (جیرههای شاهد، D1 و D2) در جیرههای آزمایشی اختلاف معنیداری وجود نداشت ولی در سطوح جایگزینی بالاتر از 50% (D3 و D4) کاهش معنیداری در شاخصهای ذکر شده مشاهده گردید (P<0.05). بالاترین میزان ضریب تبدیل غذایی در جیرههای شاهد و D1 بود که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری نشان داد (P<0.05). همچنین میزان نرخ بقاء در جیره های آزمایشی 100% بود. شاخصهای کارایی مصرف چربی و پروتئین در جیرههای D1 و D2 با جیره شاهد تفاوت معنیداری نداشتند. میزان فعالیت آنزیمهای تریپسین و پروتئاز قلیایی در روده بچه ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد با جیرههای D1 و D2 تفاوت معنیداری نداشت ولی نسبت به جیره های D3 و D4 افزایش معنیداری را نشان داد (P<0.05). براساس نتایج این تحقیق جایگزینی پودر ماهی با پودر TM تا 50% خللی بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیمهای پروتئازی وارد نکرده و میتواند قابل انجام باشد.
شمارهی مقاله: 1
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1400/6/5 | انتشار: 1400/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول