Babaei S, Roshanzamir T, Esmaeili Kharyeki M, Sadeghi Baladezaei A. Evaluation of the physicochemical and functional properties of isolated proteins extracted from two species of Siberian sturgeon (Acipenser baerii) and Iranian sturgeon (Acipenser persicus). JFST 2024; 13 (1) : 6
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-57681-fa.html
بابایی صدیقه، روشن ضمیر طاهره، اسمعیلی خاریکی مینا، صادقی بالادزائی علیرضا. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ریزساختار پروتئین های ایزوله استخراج شده از دو گونه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) و تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). علوم و فنون شیلات. 1402; 13 (1) :475-487
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-57681-fa.html
1- بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. ، babaei.sedigheh@gmail.com
2- 2- بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
3- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
چکیده: (854 مشاهده)
در مطالعه حاضر پروتئین ایزوله ماهی (FPI) به روش pH قلیایی از ضایعات سر و باله تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) و تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) استخراج شد و ترکیبات، خصوصیات عملکردی و ساختاری آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بازده استخراج بر طبق وزن ماده تر، میزان بازیابی پروتئین FPI و بازیابی ماده خشک FPI از ضایعات تاسماهی سیبری بیشتر از تاسماهی ایرانی بود. نتایج نشان داد حدود 91-94 درصد پروتئین، در FPI دو گونه وجود دارد. همچنین اختلاف معناداری بین آنالیز تقریبی و TVB-N، پروتئین ایزوله دو گونه مشاهده نشد. ظرفیت جذب آب، قدرت تشکیل و پایداری کف FPI به ترتیب حدود 30، 50 و 50 درصد نشان داده شد و با یکدیگر اختلاف معناداری نداشتند(P> 0.05). در مطالعه حاضر شاخص سفیدی و شفافیت FPI استخراج شده نسبتا پایین بود. نتایج اندازه ذرات و پتانسیل زتا(P< 0.05) نشان داد اندازه ذرات FPI استخراج شده در هر دو نمونه در حد میکرون بوده و دارای بار منفی هستند. طیف سنجی FTIR در هر دو نمونه نشان از تمامی پیکهای جذبی مرتبط با پیوندهای اصلی ساختار پروتئینها بودند. بطور کلی با توجه به حجم زیاد ضایعات ماهیان خاویاری در عمل آوری، و با توجه به میزان پروتئین، خواص عملکردی و ارزش غذایی FPI استخراج شده از دو گونه ماهی خاویاری، قابلیت به کارگیری آن ها در غذای انسان و مکمل های ورزشی وجود دارد.
شمارهی مقاله: 6
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فرآورده های جنبی دریافت: 1400/9/15 | انتشار: 1402/11/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول