Zarei T, Rezaie M, Bahramifar N. Evaluation of antioxidant and antimicrobial properties of ethanolic extract of Watercress on the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet at refrigerator temperature. JFST 2022; 11 (2) : 2
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-61934-fa.html
زارعی تارا، رضائی مسعود، بهرامی فر نادر. بررسی خواص ضداکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی گیاه آب تره بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال. علوم و فنون شیلات. 1401; 11 (2) :123-136
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-61934-fa.html
1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، rezai_ma@modares.ac.ir
چکیده: (1572 مشاهده)
عصارههای گیاهی را میتوان علاوهبر اثرات سلامتی، بهعنوان نگهدارندههای طبیعی با خاصیت ضداکسیدانی و ضدمیکروبی در صنایع غذایی استفاده کرد. در این مطالعه اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره اتانولی آبتره بر کیفیت شیمیایی و میکروبی فیله ماهی قزل آلا در دمای یخچال بهمدت 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاه آب تره پس از خشک کردن برگ در دمای محیط و تاریکی توسط حلالهای 45، 65، 75 و 96 درصد اتانولی به مدت 24 ساعت در 65 درجه سانتیگراد استخراج شد. نتایج حاصل نشاندهنده اختلاف معنیدار در میزان بازدهی و محتوای فنولی عصارهها بود (05/ 0 P≤)، بهطوریکه در غلظت 1/0 میلیگرم بر میلیلیتر عصاره 65 درصد با بازدهی استخراج 20 درصد بالاترین میزان فنول کل (46/2 ± 60/88 درصد) و DPPH (0 ± 73/84 درصد) وABTS (06/0 ± 83/83 درصد) بود. همچنین میزان مهار رشد باکتریهای بیماریزا لیستریا مونوسایتوژنز، اشریشیا کلای، استافیلا کوکوس اورئوس و سالمونلا انتریتیدیس نیز در عصاره 65 درصد اتانولی دارای اختلاف معنیدار با سایر عصارهها بود (05/ 0 P≤). نمونههای فیله ماهی قزلآلا در عصاره 65 درصد اتانولی میزان کمتری از شاخصهای TVB-N، PV و TBA را در مقایسه با تیمار شاهد طی دوره نگهداری به نمایش گذاشت (05/0 P≤). همچنین در شاخص باکتریایی میزان باکتری کل و سرماگرا تیمار حاوی عصاره تا روز دوازدهم به بیشینه حد مجاز (cfu/g-1106) نرسیده بود که نشاندهنده اثر بخشی عصاره بر افزایش ماندگاری فیله ماهی قزلآلا نسبت به شاهد است.
شمارهی مقاله: 2
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی دریافت: 1401/3/11 | انتشار: 1401/4/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول