علوم و فنون شیلات

علوم و فنون شیلات

تأثیر شوری بر روی فعالیت‌های تغذیه‌ای و سیکل نقب زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva

نویسندگان
1 شیلات
2 معاونت پژوهشی دانشگاه هرمزگان
3 کارشناس ایستگاه تحقیقاتی شیلاتی نرمتنان بندر لنگه
چکیده
تأثیر دو غلظت شوری 35 و 40 واحد در هزار بر پارامترهای تغذیه­ای (شاخص روده­ای، مواد آلی و بازده جذب) و رفتار نقب زدن روزانه خیار دریایی، Holothuria parva، بررسی شد. برآیند کلی نتایج، اختلاف معنی­داری را بین شاخص روده­ای در بخش­های ابتدایی و انتهایی روده خیار دریایی در دو شوری نشان نداد، اما بیشترین میانگین­ میزان شاخص روده­ای ، مواد آلی و بازده جذب برای شوری 40 در هزار محاسبه شد. بنابراین به‌نظر می‌رسد این خیار دریایی در وضعیت شوری 40 در هزار نسبت به وضعیت شوری 35 در هزار دارای فعالیت تغذیه­ای بهتری باشد.
کلیدواژه‌ها