دوره 7، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 248-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghdi S, Rezaei M, Bahramifar N. Evaluation Quality oxidation Minced of Common Kilka (Clupeonella cultriventris caspia) in Cold Storage Conditions by Sensor Bromophenol Blue Base on Chitosan Film. JFST 2018; 7 (4) :243-248
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-19092-fa.html
نقدی شهاب، رضایی مسعود، بهرامی‌فر نادر. ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نگهداری‌شده در یخچال توسط حسگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (4) :243-248

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-19092-fa.html


1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، rezai_ma@modares.ac.ir
3- گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
چکیده:   (6475 مشاهده)

اهداف: در پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی نگهداری‌شده در یخچال از حسگر ساخته‌شده با شناساگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان ۲% استفاده شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر ماهیان تازه سرزنی، شکم‌زنی و سپس شسته‌شده و چرخ شدند. برای تهیه فیلم کیتوزان ۲گرم پودر کیتوزان در ۱۰۰میلی‌لیتر استیک‌اسید ۲% به کار رفت، سپس محلول شناساگر به آن افزوده شد. در دوره نگهداری شاخص‌های FFA، TBA و PV در روزهای صفر، ۴، ۸، ۱۲ و ۱۶ تعیین شد.
یافته‌ها: کیفیت چربی نمونه‌ها از نظر فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک کاهش کاهش معنی‌داری را نشان داد. نتایج مربوط به ارزش رنگ (EΔ) طی دوره نشان داد این شاخص در دوره نگهداری افزایش داشت و رنگ حسگر از رنگ زرد تیره به رنگ قهوه‌ای تغییر یافت. آزمون همبستگی بین شاخص‌های FFA، TBA و PV با ارزش رنگ (EΔ) نشان داد که مقدار این همبستگی به ترتیب ۸۹%، ۸۷% و ۴۹% بوده است که در همبستگی FFA با و PV با معنی‌دار بوده است (۰/۰۵>p).
‌نتیجه‌گیری: بر پایه یافته‌های این تحقیق می‌توان به این مهم دست یافت که این حسگر می‌تواند به‌عنوان حسگر تعیین اکسیداسیون، تازگی و تعیین عمر ماندگاری مورد استفاده قرار گیرد.

 

متن کامل [PDF 810 kb]   (4383 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1397/1/28 | انتشار: 1397/9/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.